Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlín doma uspěl i potřetí, ambiciózní Teplice odjely s prázdnou

Zlín - Můj dům, můj hrad. Fotbalisté Zlína jsou před vlastními příznivci zatím stoprocentně úspěšní. Třetí ligové představení na Letné přetavili ve třetí vítězství. V generálce na utkání Evropské ligy zdolali oslabené Teplice 2:0. Gólově se prosadily zahraniční akvizice - Mirzad Mehanovič s Ibrahimem Traorem.

Fotbalisté Zlína se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Trenér Páník zařadil z pěti nových posil, které Zlín získal v reprezentační přestávce, do základní sestavy pouze Mehanoviče s Vukadinovičem. Oba se objevili na hrotu útoku. Kombinační souhra však Ševcům v úvodu skřípala.

Teplice přesně kombinovaly na jeden dotek a chytře přenášely míče do stran. Jejich technický fotbal ale k šancím nevedl. Většina akcí totiž končila na hranici pokutového území. Domácí se trápili v přechodu do útoku, nákopům chyběla přesnost.

Po půlhodině hry však Jiráček vystihl ve středu hřiště nepřesnou přihrávku soupeře, kolmým pasem poslal do úniku Mehanoviče, který po sprintu mezi stopery Králem a Šušnjarem vstřelil úvodní branku.

Důležitý okamžik přišel těsně před přestávkou, kdy hostující celek oslabil Šušnjar, jenž uviděl po sražení pronikajícího Vukadinoviče červenou kartu. 

Teplický kouč Šmejkal přestavěl během poločasové přestávky obranu. Na místě stopera se objevil Ljevakovič a střídající Jeřábek. Z územní převahy si jeho svěřenci vypracovali i několik střeleckých příležitostí. Vondráškovi i Vošahlíkovi ale chyběla k vyrovnání přesnější koncovka.

Trápící se Zlín naopak vysvobodil v 82. minutě Traoré, který přízemní ranou za hranicí vápna překonal brankáře Grigara a definitivně potvrdil plný bodový zisk.

6. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 30. Mehanovič, 82. Traoré. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Vlasjuk. ŽK: Džafič, Mehanovič - Kučera, Krob, Ljevakovič. ČK: 44. Šušnjar (Teplice). Diváci: 4218.

Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Džafič (64. Bartošák) - Mehanovič (69. Železník), Vukadinovič (90.+1 Hnaníček). Trenér: Páník.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Fillo, Ljevakovič, Rezek (71. Vošahlík), Kučera, Urma (46. Jeřábek) - Vaněček (87. Haljeta). Trenér Šmejkal.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Teplice jsou náš neoblíbený soupeř, který nám tady vždycky kradl všechny body. Museli jsme si proto na ně trošku počkat a pozměnit způsob hry. Nespoléhali jsme na příliš otevřený fotbal, jenž soupeři vyhovuje a dává z něj góly. Povedla se nám jedna rychlá akce po vychytání míče ve středu pole. Vedoucí branka byla velice důležitá. V půli jsme si říkali o nebezpečí po vyloučení soupeře. Situaci jsme nechtěli podcenit, abychom nedopadli jako Zbrojovka v utkání s námi. Měli jsme ovšem málo pohybu ve středu pole, kde jsme nezískávali vypadané balony. Přežili jsme šance Teplic a přidali druhý gól. Ještě dnes se můžeme radovat, ale pak už musíme myslet na čtvrteční důležitý zápas v Evropské lize."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Do utkání jsme vstoupili aktivně. Nevytvořili jsme si ale žádnou brankovou příležitost. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala, utkání bylo hodně taktické. Oba týmy si hlídaly soupeře. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal. Po chybné rozehrávce ve středu pole jsme dostali branku a po druhé chybě jsme dohrávali v oslabení. Ve druhém poločase jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Měli jsme jednu nebo dvě slibné situace, ale soupeř si to pohlídal a v závěru nám vstřelil druhou branku. Musím říci, že Zlín vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články