Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gecov: Nesmíme si připouštět, co se stane, když prohrajeme

Praha – Zpackanou sezonu už fotbalisté Slavie nenapraví. V posledním kole ale musí zatnout všechny síly, aby se alespoň vyhnuli naprostému selhání v podobě sestupu do druhé ligy. Při absenci zraněného Karla Pitáka povede Slavii jako kapitán do zápasu s Ostravou Marcel Gecov. "Musíme nastoupit do zápasu s tím, že ho chceme zvládnout, a nepřipouštět si, co by se stalo, pokud se to nepodaří," hecuje novopečený kapitán sešívaných. Přímý přenos speciálního Studia fotbal mapující vývoj posledního kola Gambrinus ligy můžete sledovat v sobotu od 17:30 na ČT sport a našem webu. 

Marcel Gecov
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slávisté musí na hřišti Ostravy uhrát alespoň bod pro jistotu záchrany. "Věřím, že jsme všichni natolik mentálně odolní, že si nikdo z nás nebude ten tlak připouštět až tak, aby mu to svazovalo nohy. Naopak se nad to musíme povznést," řekl Gecov. Nepovažuje za dobré, aby se hráči před zápasem příliš nervovali. "Všichni si uvědomujeme, v jaké jsme situaci, že to bude těžké a my budeme hrát o všechno. Věřím ale, že nikdo nepojede na zápas se strachem nebo že bychom se v autobuse klepali," řekl.

"Bude to v uvozovkách normální cesta jako každá jiná a doufám, že si to nastavíme v hlavách tak, že to jedeme zvládnout. Rozhoduje se až na hřišti, je zbytečné se nervovat cestou," doplnil předpokládaný kapitán. Pražanům může na dálku pomoci i Gecovův bývalý klub Liberec. Pokud doma neprohraje s Olomoucí, červenobílí se zachrání bez ohledu na výsledek v Ostravě.

Gecov ale na ostatní výsledky prý nespoléhá. "Možná to zní hloupě, ale já nad tím takhle nepřemýšlím. Víme, že to máme ve vlastních rukách a díky tomu se nemusíme ohlížet na ostatní týmy. Když zápas v Ostravě zvládneme, může nám být jedno, jak budou hrát ostatní," řekl Gecov, jehož celek má dvoubodový náskok na patnáctou Olomouc.

"Všechny nás čeká těžký zápas a záleží na nás, jak se s tím popereme. Já věřím, že to zvládneme. Jiné myšlenky, než že to zvládneme, si ani nepřipouštím," prohlásil Gecov. Přestože s Pražany bojuje o udržení, návratu do Edenu předloni v prosinci podle svých slov nelituje. "Při svém příchodu jsem si nedával přehnané cíle, ambice, chtěl jsem se vrátit a začít znovu. Myslím, že to stále může platit, když to teď zvládneme. Rozhodně nekoukám zpátky, že bych si měl něco vyčítat nebo rekapitulovat," tvrdí Gecov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články