Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia má ligový osud ve vlastních rukou, sestup si nepřipouští

Praha – Tuto sobotu se v posledním kole Gambrinus ligy rozhodne o dvou sestupujících z nejvyšší fotbalové soutěže. V bezprostředním ohrožení a ve hře o dva pomyslné černé Petry jsou stále čtyři týmy, mezi nimi překvapivě i ligová stálice Slavia Praha. Ta přitom teprve před pěti lety oslavila svůj zatím poslední mistrovský titul a je účastníkem nejvyšší soutěže nepřetržitě 49 let.

Tomáš Necid
zdroj: ČT24 autor: Michal Kammermayer

V závěrečném utkání na půdě už zachráněného Baníku Ostrava bude Pražanům chybět zraněný kapitán Karel Piták. "V Ostravě půjde prostě o to, abychom se semkli, hráli jeden za druhého a věřím, že to zvládneme vítězně," říká záložník Marcel Gecov.

Slavia je ze čtveřice ohrožených týmů v nejlepší pozici, v případě vítězství na Bazalech se nemusí ohlížet na výsledky svých konkurentů. Může jí navíc stačit i remíza, pokud zároveň Olomouc nevyhraje v Liberci a Bohemians s Plzní. "Je tam trochu vidět nervozita, ale myslím, že v sobotu to z nás spadne a zvládneme to," věří Robert Hrubý.

Možný sestup si nikdo z hráčů nepřipouští. "My víme, že kdyby Slavia sestoupila, tak to pro nikoho z nás nebude dobrá vizitka a rozhodně nikdo nechce být u toho, kdyby se to stalo," říká brankářský veterán Radek Černý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia před posledním kolem Gambrinus ligy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články