Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Galásek v nové roli: Chceme dohrát se ctí, odpovědnost je na mě

Poprvé po odvolání kouče Ondřeje Smetany vedl Tomáš Galásek trénink fotbalistů Baníku Ostrava. Reprezentační kapitán ze slavné éry trenéra Karla Brücknera, který byl členem bronzového celku z Eura 2004, už má za sebou posty asistentů, ale hlavním koučem je poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Galásek prvně vedl trénink Baníku sám

Už devětačtyřicetiletý bývalý defenzivní záložník, který kromě Baníku kopal i za Ajax, Norimberk či Mönchengladbach, přiznal, že o trenérské kariéře původně neuvažoval.

"Byl jsem toho názoru, že trenéra dělat nebudu, ale nakonec se mi vyplatilo, že jsem si udělal profi licenci a teď ji můžu použít," vysvětluje na prvním tréninku v roli hlavního kouče týmu, který po dobrém začátku začal v posledních zápasech v lize ztrácet dech. Touha vedení Baníku po pohárové Evropě je nyní hodně daleko.

"Nechci být pesimista, ale dneska jsme si řekli, že nejdeme tu ligu jen dohrát, ale dohrát ji se ctí," řekl k celku, který už má jisté místo v šestičlenné skupině hrající o titul, ale na čtvrté Slovácko ztrácí už osm bodů.

Tým má Galásek vést do konce sezony a o tom, co bude dál, nyní nepřemýšlí. "Určitě to bude výzva, vyzkouším si, co to obnáší. Do teď jsem měl hodně málo odpovědnosti, teď jí budu mít daleko víc. Spadne všechno na mě," říká.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články