Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fotbal s komorní atmosférou končí. Od pondělí může být na stadionech 2500 diváků

Už se to bude blížit fotbalu, který známe, tedy s hlasitější kulisou. Od pondělí v rámci dalšího uvolnění opatření v boji s covidem-19 bude moci být na fotbalových stadionech při zápasech 2500 lidí místo dosavadních 500.

Fanoušci Plzně v době koronavirových opatření
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Stadiony budou muset mít stavebně oddělené sektory s maximální kapacitou 500 lidí a vlastním vstupem zvenčí. Mezi jednotlivými sektory bude zakázáno přecházet.

V pondělí jsou na programu tři zápasy druhé fotbalové ligy a ve středu dvě semifinále domácího poháru Olomouc - Liberec a Sparta - Plzeň. Nejvyšší soutěž poté o víkendu odstartuje nadstavbovou část.

Sezona nejvyšší soutěže se po více než dvouměsíční koronavirové pauze rozběhla 23. května dohrávkou 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, kde mohlo být na stadionu pouze 150 osob včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích.

Krátce poté byl zvýšen limit na 300 lidí a od pondělí smělo být na utkáních maximálně 500 osob. Do této kvóty už se ve většině prvoligových klubů vešli fanoušci, převážně z řad držitelů permanentek, ultras nebo sponzorů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články