Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň si poradila se Zlínem. Dynamo se pěti trefami chytilo na Jablonci

Plzeňští fotbalisté napravili porážku z Ostravy a doma si poradili se Zlínem 4:0, dvakrát skóroval střídající Adam Vlkanova. Mistrovská Viktoria ze třetího místa ztrácí šest bodů na Slavii a Spartu. Fotbalisté Českých Budějovic pak zvítězili ve 28. kole první ligy nad Jabloncem 5:1. O góly Dynama se postaralo pět různých střelců. Liberec vyhrál nad Brnem 3:1 a poskočil na deváté místo soutěže.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK

Plzeň – Zlín 4:0

Viktorii nasměroval za pátou ligovou výhrou nad Zlínem po sobě ve 34. minutě kapitán Lukáš Hejda, mezi 49. a 57. minutou přidal další dva góly Vlkanova a v závěru uzavřel skóre další náhradník Tomáš Chorý. "Ševci" prohráli čtvrté z posledních pěti kol a chybí jim tři body na patnácté Pardubice.

Plzeňští otevřeli skóre ve 34. minutě. Sýkora z přímého kopu nacentroval do šestnáctky a Hejda se prosadil přesnou hlavičkou. Třiatřicetiletý stoper vstřelil druhou branku v ligové sezoně a celkově 25. v nejvyšší soutěži.

Západočechům vyšel vstup do druhého poločasu. Sýkora rozehrál roh na Vlkanovu a střídající záložník po necelých čtyřech minutách na hřišti překonal Rakovana přesnou střelou.

O chvíli později si nikým nehlídaný Vlkanova naskočil na Pilařův centr a umístěnou hlavičkou zvýšil na 3:0. V tomto ligovém ročníku si polepšil na pět gólů, trefil se poprvé od února. Dvě trefy v jednom utkání nejvyšší soutěže zaznamenal podruhé v kariéře, premiérově se mu to povedlo shodou okolností ve Zlíně v říjnu 2021, kdy oblékal dres Hradce Králové.

Po delší nezajímavé pasáži v 86. minutě Kliment v souhře střídajících hráčů našel Chorého a ten snadno zamířil do odkryté branky. Osmadvacetiletý útočník se 12. zásahem v sezoně nejvyšší soutěže osamostatnil v čele týmové tabulky střelců.

Viktoria Plzeň – Trinity Zlín 4:0 (1:0)

Branky: 49. a 57. Vlkanova, 34. Hejda, 86. Chorý. Rozhodčí: Křepský – Váňa, Dohnálek – Starý (video). ŽK Sýkora – Hlinka. Diváci: 8415.

Plzeň: Staněk  Holík, Hejda (81. Kaša), Jemelka, Sýkora  Kalvach, Bucha  Jirka (46. Vlkanova), Vydra (67. Kliment), Pilař (67. Květ)  Durosinmi (46. Chorý). Trenér: Bílek.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka – Hlinka, Hrubý (73. Didiba) – Vukadinovič (73. Dramé), Slončík (62. Hellebrand), Fantiš (74. Reiter) – Kovinič (62. Silný). Trenér: Vrba.

České Budějovice – Liberec 5:1

Už v prvním poločase se trefili Jakub Hora a Lukášové Havel a Čmelík, po změně stran na ně navázali Ondřej Čoudek, jenž se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé, a Quadri Adediran. Mezi čtvrtou a pátou branku domácích se vměstnal zásah hostujícího záložníka Daniela Součka, pro něhož šlo také o premiérovou ligovou trefu.

Jihočeši vyhráli v lize po sérii tří proher a posunuli se na dvanáctou příčku. Na svého dnešního soupeře, který desátým místem uzavírá prostřední nadstavbovou skupinu o umístění, ztrácejí dvě kola před koncem základní části tři body. Severočeši nezvítězili ve čtvrtém kole po sobě.

Jihočeši potřetí v historii samostatné ligy vyhráli o čtyři branky, předtím se jim to naposledy povedlo v dubnu 1996 na hřišti Uherského Hradiště. Zároveň vyrovnali své střelecké maximum v jednom utkání. Pět gólů v zápase dali potřetí v dějinách nejvyšší soutěže a poprvé od září 1999, kdy si proti Příbrami připsali své nejvyšší vítězství v samostatné lize 5:0.

Dynamo České Budějovice – FK Jablonec 5:1 (3:0)

Branky: 18. Hora, 21. Havel, 45.+2 Čmelík, 53. Čoudek, 70. Adediran – 59. Souček. Rozhodčí: Nehasil – Matoušek, Hádek – Klíma (video). ŽK: Penner – Martinec, Hübschman. Diváci: 2895.

Č. Budějovice: Janáček – Čoudek, Havel, Králik (71. Broukal) – Čmelík (83. Potočný), Hora, Hellebrand, Čavoš, Penner (71. Sluka) – Adediran (79. Škoda), Čermák (71. Zajíc). Trenér: Nikl.

Jablonec: Hanuš – Heidenreich (46. Surzyn), Král, Martinec (68. Akpudje) – Souček, Hübschman, Šulc, Považanec (46. Jovovič), Polidar (78. Patrák) – Sejk (68. Černák), Chramosta. Trenér: Horejš.


Liberec – Brno 3:1

Utkání Liberec - Brno
zdroj: ČTK

Severočeši oplatili nováčkovi soutěže podzimní porážku 0:3, v lize popáté za sebou neprohráli a udělali velký krok k tomu, aby v nadstavbě nemuseli do skupiny o záchranu. Zbrojovka ve druhém utkání pod trenérem Martinem Haškem nenavázala na minulé vítězství nad Pardubicemi a klesla na 13. příčku se stejným bodovým ziskem jako čtrnácté Teplice, jimž patří první barážová pozice.

Slovan doma v lize s Brnem podeváté za sebou neprohrál a bodoval v pátém z posledních šesti vzájemných duelů v nejvyšší soutěži. Kouči Zbrojovky nevyšlo 100. ligové utkání v roli hlavního trenéra a souboj s klubem, za který v minulosti hrával. Brněnští venku v nejvyšší soutěži poosmé za sebou nezvítězili.

Slovan Liberec – Zbrojovka Brno 3:1 (3:0)

Branky: 23. a 33. Frýdek, 29. Tupta – 89. vlastní Rondič. Rozhodčí: Petřík – Vodrážka, Slavíček – Szikszay (video). ŽK: Ghali – Hlavica. Diváci: 1658.

Liberec: Vliegen – Ndefe, Plechatý, Purzitidis – Fukala (84. Polyák), Červ, Doumbia (46. Valenta), Ghali – Frýdek (73. Kozák), Tupta (66. Rondič) – Olatunji (84. Varfolomejev). Trenér: Kozel.

Brno: Berkovec – Hlavica (46. Blecha), Tijani, Štěrba (73. Nečas) – Hrabina, Falta, Texl, Granečný – Ševčík, Řezníček (46. Hladík), Alli (64. Fousek). Trenér: Hašek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články