Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla ulovila hvězdnou posilu. Na Julisku přichází slovenský stoper Ďurica

Dukla Praha získala výraznou akvizici. Obranu posledního týmu nejvyšší soutěže se pokusí pozvednout bývalý slovenský reprezentant Ján Ďurica. Šestatřicetiletý stoper, který má za sebou angažmá v Lokomotivu Moskva či Trabzonsporu, se dejvickému klubu upsal do konce sezony. Kromě něj přišel také srbský stoper Nikola Raspopovič, jenž uspěl na testech a dostal smlouvu. 

Ján Ďurica v souboji s Leroyem Saném z Německa
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Z pražského klubu se naopak do Jihlavy stěhuje formou hostování s opcí Dominik Preisler a kontrakt ukončil Štěpán Koreš.

Ďurica má za sebou 91 zápasů za slovenský národní tým, za který vstřelil čtyři góly. Zahrál si i na mistrovství světa 2010 a na mistrovství Evropy 2016. Na klubové úrovni nejprve působil v Dunajské Stredě a Artmedii Bratislava, odkud odešel do Saturnu Ramenskoje a v letech 2009 až 2016 hrál za Lokomotiv Moskva. Jeho posledním působištěm byl turecký Trabzonspor.

"Poslední dva roky jsem byl v Turecku a po ukončení smlouvy jsem ještě chtěl hrát. Majitel Dukly projevil zájem a jsem rád, že jsem tu. Vím, že se klub nenachází v dobré situaci, ale přišel jsem pomoct a věřím, že se společnými silami odrazíme ode dna," řekl Ďurica.

Dukla věří, že jí zkušená posila pomůže zkvalitnit defenzivu v situaci, kdy po sedmi kolech nemá na kontě ani bod. "Přichází velmi dobrý hráč, který by mohl svými zkušenostmi a kvalitou pomoci i mladším. Myslím, že naši mladíci jsou šikovní a snaží se, ale že vedle sebe potřebují zkušeného tahouna. Věřím, že tím Ján bude," řekl majitel Petr Paukner.

Osmadvacetiletý Raspopovič je odchovancem bělehradského klubu Rad, kde zažil i ligový debut. V roce 2015 přestoupil do tureckého Gaziantepsporu, odkud po roce pokračoval do Demirsporu. Působil také v týmu Radnički Niš a od letošního dubna do června byl v běloruském Šachťoru Soligorsk, kde si ale nezahrál ani jeden zápas, jen byl dvakrát na lavičce.

Do pražského klubu přichází i kvůli kamarádovi Branislavu Miloševičovi. "Do Dukly mě nalákal a moc mi ji vychválil. Věřím, že je to dobrý krok v kariéře. Dukla má slavnou historii a chtěl bych pomoci, aby se jí v této sezoně začalo dařit," řekl Raspopovič. "Jsem dost emocionální, mám v sobě zdravou agresivitu a umím nabudit spoluhráče. Myslím, že to tým právě teď potřebuje," dodal.

Koreš přišel do Dukly ze Zlína v květnu 2016, odehrál 18 ligových zápasů a vstřelil jeden gól, přičemž ho trápila častá zranění. S klubem se koncem srpna dohodl na ukončení spolupráce a hledá si nové angažmá. Preisler je odchovancem dejvického mužstva, za A-tým odehrál 34 zápasů a dal čtyři góly. Jihlava si ho vyhlédla jako náhradu za Tilla Schumachera, který nedávno přestoupil do Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články