Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vynucená změna na lavičce Opavy. Skuhravý z rodinných důvodů v klubu skončil

Prvoligovou Opavu už nebude trénovat Roman Skuhravý. Kouč, který dovedl tým po 13 letech k návratu mezi elitu, skončil ve slezském klubu z rodinných důvodů. Nahradí ho Ivan Kopecký, který v minulé sezoně vedl Jihlavu.

Trenér Opavy Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Géla František

"S trenérem Romanem Skuhravým jsme měli jedinečnou dohodu, a to, že spolupráci může kdykoliv ukončit z rodinných důvodů. Na začátku týdne nás požádal, zda by ji mohl využít. My jsme jeho požadavku, i když velice neradi, vyhověli," řekl předseda představenstva Opavy Marek Hájek.

Třiačtyřicetiletý Skuhravý byl v Opavě od roku 2016. V první sezoně už sahal po postupu a dovedl tým do finále poháru. V následné sezoně suverénně vyhrál druhou ligu. Z dosavadních sedmi kol nejvyšší soutěže získal s Opavou čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava už trénovala pod Kopeckým, Kayamba vyhlíží Plzeň

"Spolupráce s trenérem Roman Skuhravým byla pro náš klub velkým přínosem a vyústila v postup do nejvyšší soutěže. S velkou úctou mu za odvedenou práci děkujeme. Více tuto záležitost, s přihlédnutím k tomu, že jde o rodinné důvody, nebudeme komentovat," dodal Hájek.

Roman Skuhravý: "Rozhodnutí jsem udělal v neděli ráno. Zjistil jsem, že dělám věc, která dělá dobře mně, ale bohužel ne úplně tak i mým blízkým. Když mi syn řekl, že by byl radši, kdybychom s Jabloncem prohráli, abych byl doma, v tu chvíli jsem byl rozhodnutý. Rodina mě podporuje a já se chci v tuto chvíli věnovat svému synovi."

Jako Skuhravého nástupce zvažovala Opava dvě jména a volba nakonec padla na osmačtyřicetiletého Kopeckého, který byl asistentem v Teplicích, Jablonci a Podbrezové, ve druhé lize vedl Čáslav a Vítkovice a v minulé sezoně v lize na podzim působil v Jihlavě, kde během 16 kol získal 10 bodů.

"Jedná se o trenéra, který prošel první ligou jako hráč i trenér. Je naladěn na stejné vlně jako Roman Skuhravý. Navíc byl u nás v Opavě na stáži," vysvětlil volbu generální manažer Alois Grussmann. Kopecký se týmu ujme ve čtvrtek.

Jde o druhou trenérskou výměnu v této ligové sezoně. Pražská Sparta hned v úvodu ročníku odvolala Pavla Hapala a dosadila sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články