Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jak na Krmenčíka? Hrát chytře, nesmíte se na něj nalepit, říká Kúdela

Stoper Slavie Ondřej Kúdela nastoupil do šlágru uplynulého kola, kterým byl jednoznačně zápas Slavie s Plzní, jako náhradník. Utkání skončilo nečekaným debaklem obhájce titulu 0:4. "Euforie po zápase byla veliká," konstatoval Kúdela, který přišel na trávník už po deseti minutách hry za zraněného Simona Deliho.

Ondřej Kúdela v dresu Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Simon měl drobný problém, byl jsem připravený naskočit, ale tak rychle jsem to nečekal," přiznal stoper. "Ještě jsem se na lavičce rozkoukával a už jsem šel na trávník," vzpomínal. Nakonec ale odkopal výborný zápas, přestože hrál na největší plzeňskou útočnou zbraň Michaela Krmenčíka.  

Přiznal, že slávisté studovali jeho hru na videu a věděli, jak na něho. "Nesmíte se na něj nalepit. Hrát chytře, dát si fóra a snažit se být o krok napřed. Předskočit ho a hrát čistě," vybavoval si hráč Slavie, jakým způsobem dokázal eliminovat zejména centry, které na plzeňský hrot létaly z křídel.  

Kúdela řekl, že Slavia vycházela z jarního zápasu, v němž také v Edenu stejného soupeře porazila. "Vlítli jsme do toho, byli jsme agresivní jako tehdy a vyplatilo se to znovu," konstatoval. 

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus s Ondřejem Kúdelou po zápase Slavia - Plzeň

Řekl také, co kouč Jindřich Trpišovský po hráčích hlavně chce. "Abychom byli stále v pohybu, nabízeli se a měnili rytmus hry. Naše síla je hlavně v rychlosti," objasnil filozofii svého trenéra. Ten je podle jeho slov hodně náročný. "Je náročný na všechny, na sebe, na realizační tým i hráče, dbá hodně na taktiku a na video," dodal.  

Po zápase dostali slávisté dva dny volna. "Až se vrátím na trénink, tak tam ale moc kluků nebude, osm jich je v nároďáku, mají formu, jen doufám, že se vrátí v pořádku," dodal.

Jeho tým bude hráče potřebovat, už protože bude hrát kromě ligy i skupinu Evropské ligy a přitom má hodně zraněných hráčů, takže přivedl i posily Traorého a Matouška. "Budeme hrát dvě soutěže, proto jsme posílili. Kluci se teď budou uzdravovat, myslím že to zvládneme, ale to uvidíme až na konci."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články