Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Druhou žlutou měl dostat i Ekpai, řekl Bílek s tím, že po druhé červené už to nešlo

Pochválil svůj tým za defenzivu, ale nechtěl se pouštět do debat o třech vyloučených fotbalistech svého týmu v zápase se Slavií. Plzeňský kouč Michal Bílek ale řekl, že i pražský celek měl mít vyloučeného Ubonga Ekpaie, jenž měl za zákrok na Jhona Mosqueru podle něho dostat druhou žlutou kartu.

Už v 11. minutě dostal od rozhodčího Pavla Fraňka červenou kartu plzeňský Radim Řezník, v 81. minutě jej následoval Luděk Pernica a na začátku nastavení byl vyloučen po druhém napomínání Jhon Mosquera. Bílek na dotaz, zda cítí křivdu, neodpověděl.

"Bohužel jsem ještě neviděl ani jeden ten zákrok, za které byly uděleny červené karty. Takže je těžké se k tomu teď nějak vyjadřovat. Mohu to zhodnotit, až to uvidím," řekl na tiskové konferenci Bílek. "U té třetí červené karty se mi to ale nezdálo jako zákrok, za který by měla padnout karta," doplnil bývalý reprezentační kouč.

V 53. minutě se hosté dožadovali napomínání pro slávistu Ekpaie za zákrok vysokou nohou na Mosqueru. Slávistický křídelník už krátce předtím dostal žlutou kartu. "Byl to zákrok u naší lavičky, Ekpai trefil Mosqueru do hlavy a ani se nepískal faul. To byl taky žlutý zákrok," mínil Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po zápase Slavia - Plzeň

Za výkon v dlouhém oslabení své svěřence chválil. "Dostali jsme zbytečnou první červenou kartu a pak jsme se soustředili na defenzivu. Hráče musím za výkon do defenzivy pochválit, bránili jsme velmi dobře a Slavii jsme nepouštěli ke střelám a do brankových příležitostí. Věřili jsme, že jsme schopní z nějaké standardky nebo brejku udeřit," uvedl Bílek.

"Pak jsme bohužel z první šance inkasovali a ten gól nám to zkomplikoval. Přišla druhá červená karta a už bylo těžké s tím něco udělat. Na to, jak se to vyvíjelo, jsme dnes bránili velmi dobře," dodal šestapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články