Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SOUHRN 13. KOLA: Slavia udolala Plzeň, jízda Slovácka pokračuje a Sparta remizovala v Ostravě

Že to Slavia s obhajobou titulu ve fotbalové a lize myslí vážně, potvrdila ve 13. kole, když porazila vedoucí Plzeň 2:0. Viktoria dohrávala bez tří vyloučených hráčů a v tabulce vede už jen o bod právě před sešívanými. Třetí je Slovácko, jehož hráči porazili Olomouc 3:0 a v tabulce předstihli o bod nyní čtvrtou Spartu, která remizovala 2:2 v Ostravě.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia - Plzeň 2:0

Plzeň přijela do Prahy minimálně udržet náskok v tabulce před Slavií. Jenže už v 10. minutě přišla o vyloučeného Řezníka, v 81. minutě i o Pernicu a nakonec i o Mosqueru. Slavia byla většinu utkání i proto v tlaku, který dokázala vyjádřit góly Lingra a Krmenčíka, jenž se trefil až v nastaveném čase. Slavia tak ztrácí na vedoucí Plzeň už jen bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po zápase Slavia - Plzeň

Ostrava - Sparta 2:2

Sparta v Ostravě dvakrát vedla, ale nakonec jí to po statečném výkonu fotbalistů Baníku stačilo jen na bod. Skóre otevřel po půlhodině Pešek, ale Bucha po přestávce vyrovnal. Pak krátce po sobě přišly dvě penalty proti Baníku, z nichž první Dočkal neproměnil a až po něm byl Hancko úspěšnější. Z pokutového kopu na druhé straně hřiště pak v 83. minutě zajistil dělbu bodů Tetour.

Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2

Třetí výhru z posledních čtyř ligových zápasů uhráli fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří nakonec porazili nepříjemného soupeře z Hradce Králové. Ten stačil dvakrát vyrovnat, když na góly Dancáka a Ewertona vždy odpověděli Rada a Vlkanova, jenže na trefu Douděry už nováček nejvyšší soutěže odpovědět nedokázal a po dvou výhrách podlehl.

Jablonec - Pardubice 1:1

Oba týmy se potřebují v lize chytit, ale remíza potěšila spíš hosty z Pardubic, kteří na výhru čekají už osm zápasů. Na gól jabloneckého Čvančary z desáté minuty odpověděl ještě v prvním poločase Tischler, jehož tečovaná střela nakonec přinesla Pardubicím bod. Oba ambiciózní týmy tak zůstávají u dna tabulky, Jablonec je třináctý a Pardubice hned pod ním.

Sigma Olomouc - Slovácko 0:3

Slovácko dokázalo po deseti letech uspět na hřišti Sigmy Olomouc a po výhře 3:0 prodloužilo vítěznou sérii už na šest utkání. Všechny branky padly na Andrově stadionu až v posledních dvaceti minutch. Sílící tlak hostů korunoval v 71. minutě povedenou ranou obránce Reinberk, další góly přidali střídající Cicilia a v nastaveném čase Holzer. Sigma od začátku září vyhrála v lize jediný zápas a nebodovala potřetí za sebou.

Teplice - Slovan Liberec 1:2

Už devět zápasů čekají fotbalisté Teplic na výhru, tentokrát měl ale nový kouč Jiří Jarošík blízko aspoň první bod ve čtvrtém ligovém zápase. Jeho hráči sice brzy prohrávali po tečované střele Matouška, ale pak měli víc ze hry, dobře kombinovali a Mazuch se v závěru poločasu trefil přesně k tyči a vyrovnal. Teplice pak ale přišly v 85. minutě o vyloučeného Knapíka a v nastaveném čase Rondič zajistil Liberci všechny body. Slovan porazil Teplice v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a pokaždé 2:1.

Zlín - České Budějovice 2:0

Sedm zápasů čekali v lize na výhru fotbalisté Zlína. Dočkali se proti rozjetým Českým Budějovicím, které v posledních čtyřech kolech uhrály osm bodů a v minulém kole trápily mistrovskou Slavii. Tentokrát ale jedou domů s prázdnou, když jim dva góly na cestu přidali Tkáč a Hrubý. Zlín udržel nulu, i když dohrával od 77. minuty bez vyloučeného Reitera.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články