Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Derby mezi Slavií a Spartou odpíská podruhé v kariéře Szikszay

Tajenka rozluštěna. Nedělní šlágr mezi Slavií a Spartou bude řídit rozhodčí Ladislav Szikszay. Pětatřicetiletý sudí bude mít v nejvyšší soutěži na starost pražské derby podruhé v kariéře, vloni rovněž v Edenu při remíze 1:1 vyloučil na každé straně po jednom hráči a členovi realizačního týmu.

Ladislav Szikszay
zdroj: ČTK

Szikszay v loňském derby udělil 11 žlutých a čtyři červené karty. Za vzájemnou potyčku byli v 88. minutě vyloučeni oba kapitáni slávista Jan Bořil a sparťan Ladislav Krejčí, červenou kartu dostali také asistent domácího trenéra Pavel Řehák a vedoucí letenského mužstva Miroslav Baranek.

Derby bylo plné soubojů, faulů, strkanic a nesportovní chování na trávníku i v hledišti. Slavii poslal do vedení v 58. minutě z penalty Václav Jurečka, v 11. minutě nastavení rovněž z pokutového kopu vyrovnal Lukáš Haraslín.

Podle komise rozhodčích Szikszay ve vypjatém šlágru obstál a většinu situací posoudil správně. Vytkla mu pouze to, že nevyloučil sparťana Angela Preciada za faul na Lukáše Provoda a udělil mu jen žlutou kartu.

V této ligové sezoně zatím Szikszay odřídil jako hlavní sudí pět zápasů. Komise mu pro derby dala přednost například před Daliborem Černým, který měl na starost nedávný šlágr v Edenu mezi Slavií a Plzní. Szikszayovými asistenty budou Jan Paták a Michal Volf, videorozhodčím pak Jan Petřík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články