Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Derby mě svým průběhem šokovalo, Sparta je jednoznačně ze hry o titul, myslí si Kobylík

Slávisté Jurečka, Hromada, Masopust a Olayinka byli tentokrát katy Sparty a zaznamenali nejvyšší výhru v tradičně ostře sledovaném derby v samostatné historii. Podle experta ČT sport a někdejšího záložníka Davida Kobylíka je tím pádem letenský klub ze hry o titul. "Průběhem derby jsem byl šokován," přiznal bývalý hráč Olomouce a Štrasburku.

Derby Slavia - Sparta
zdroj: ČTK

Slavia vysoce oplatila Spartě porážku ze závěru nadstavby minulého ligového ročníku. "Kdybych řekl, že jsem byl překvapen, tak by to bylo málo," uvedl Kobylík pro pořad Dohráno ČT sport.

"Byl jsem šokován průběhem derby, co se na hřišti dělo, Jurečka ho svým výkonem orámoval od začátku do konce," připomněl Kobylík první slávistický gól už v páté minutě.

Útočník Slavia tak navázal na gól z minulého kola proti Mladé Boleslavi. "Úvod zápasu Spartě nevyšel, Jurečka ji úplně zlomil, i když to bylo jen 0:1. Sparta pozdě přepínala do defenzivy, kupila triviální chyby, které ji stály zápas. Nebyly to systémové věci, ale hrubé, individuální chyby," zdůraznil Kobylík.

Měl na mysli právě třeba moment před první brankou, kdy měl Vitík v úmyslu poslat malou domů brankáři Kovářovi, Jurečka ale jeho přiklepnutí hlavičkou vystihl a otevřel skóre.

Kobylík si všiml i situace před třetím gólem. "Kovář zatím po návratu do Česka oslňoval skvělou prací ve vzduchu, pokrýval celé pokutové území, ale toto byla jednoznačná chyba," poukazoval na vyboxování balonu před sebe.

O vítězi bylo už do přestávky prakticky rozhodnuto. "Derby je vždy vrcholem a Sparta se sesypala po prvním gólu. To se takovým hráčům, reprezentantům nemůže stávat. Je pravda, že chyběl Krejčí, který to svým vůdcovstvím dokáže zvednout, ale takové sesypání jsem nečekal," řekl Kobylík, který v české lize odehrál 112 zápasů, v nichž vstřelil 11 gólů.

Chválil rozhodčího Miroslava Zelinku. "Tu roli zvládl velmi dobře. Na druhou stranu může poděkovat Spartě, že mu to svým výkonem usnadnila. Zelinka to derby naprosto dokonale zvládl. My jsme spolu hrávali v národním týmu do šestnácti let. Mě osobně nikdy nepískal, ale momentálně to je náš nejlepší ligový rozhodčí."

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Mistr Evropy fotbalistů do 21 let z roku 2002 se domnívá, že hráči Sparty musí být po tvrdém direktu velmi dole.

"Musí se cítit hrozně. Je to tvrdá rána do sebevědomí Sparty," uvedl bývalý fotbalista, který kromě Francie prošel i štacemi v Německu, Rakousku, na Slovensku či v Polsku.

Sparta je teď v tabulce třetí s 23 body, oproti Hradci Králové je lepší jen o skóre. Slavia je na druhém místě (28 bodů), ligu vede Plzeň, která má 32 bodů a zápas proti Brnu k dobru.

"Při formě Plzně, nejen herní, ale i bodové, při debaklu od Slavie, obrody po její chvíli krize, je pro mě Sparta jednoznačně ze hry o titul v tuto chvíli," prohlásil Kobylík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články