Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Frýdek: Že je Sparta na správné cestě? Tahle vede do pekla. Sáhnout hráčům na peníze

Chtěl zahodit telefon, když mu chodily po derby Slavia - Sparta 4:0 esemesky, ale nakonec to přežili oba – on i telefon. Martin Frýdek patří k legendám fotbalové Sparty, dnes už funguje jako trenér, ale situace v klubu mu stejně jako jeho bývalým spoluhráčům není vůbec lhostejná. Názor trenéra Priskeho, který po derby řekl, že se stydí za první poločas, ale že jsou na dobré cestě, komentoval Frýdek jasně: "Jestli řekl, že jsou na dobré cestě, tak akorát do pekla." 

Martin Minčev ze Sparty v derby se Slavií
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po posledních vítězných zápasech Sparty, které ukončily šňůru remíz v lize, znělo z Letné, že se tým zvedá a jeho výkon jde nahoru.

"Jaké zvedání? S Hradcem pomohli rozhodčí s VARem a výkon nebyl nic moc. Potom vyhráli v Brně u nováčka, což je povinnost, a pak doma s Pardubicemi, které daly na Spartě dva góly a měly i další šance. A kdyby se nevyhrálo v poháru s Domažlicemi, tak to už by bylo hodně smutné," dává bývalý reprezentant na pravou míru důvody předchozí sparťanské radosti.

Někdejší konstruktivní záložník žádné zlepšení ve hře současného letenského týmu nevidí. "Tvrdilo se, že budou presovat po celém hřišti, nic takového jsem neviděl. Žádná agresivita, napadání každý druhý balon zkažený, víc jsem tam neviděl," říká člen stříbrného týmu z Eura 1996.

Co by mohlo pomoci zvednout celek, který schytal v derby výprask 0:4, když stejným výsledkem prohrával už do poločasu, Frýdek netuší, ale jeden téměř zaručený způsob přece jen zná.

"Poslední, co na nás vždycky platilo bylo – někoho vyhodit a sáhnout na peníze, jiná cesta není. Buď jsme se probudili, nebo ne. Tady se pořád jen vyhrožuje a furt se jede dál," říká bývalý technický záložník s tím, že chtěl rozbít telefon, když mu o přestávce derby chodily esemesky.

Frýdek má i další výhrady. "Nelíbí se mi, ani když se pořád točí se sestavou. A střídání těsně před poločasem? V pětačtyřicáté minutě za špatný výkon, to je přece hloupost. A když se měl vystřídat Vitík... Každý udělá chybu, ale on se z toho vyloženě podělal. Přitom toho hráče nezatracuju, je to velký talent, ale bylo vidět, že je úplně v Prčicích, proč ho tam nechal trápit?"

Ovšem fotbalista, který hrál i Bundesligu, si nemyslí, že hlavní problém je v trenérovi. "Kolik jich ve Spartě bylo za poslední roky? Už to ani nepočítám. Je to v hráčích, ti jsou na hřišti," tvrdí přesvědčeně.

"Pak slyším v televizi Davida Pavelku, který říká: Do gólu jsme hráli dobře... Do gólu? Tři minuty? Tomu se musím smát. A Kuchta pak řekne, že to napraví se Slováckem. Při vší úctě ke Slovácku, na to kašlu. Se Slavií to měli ukázat," vysvětluje s tím, že bývalí sparťané, kteří stále drží pospolu a hrají i exhibiční zápasy, to vidí podobně.

Frýdek se vrátil i k povzdechům sparťanů nad tím, že nemohl nastoupit Krejčí. "K čemu by pomohl? K tomu, že by to bylo vyhecované, že by byly dvě červené karty a mělo by to náboj. Že by tam nebyli jako leklé ryby. Ale pomohl by jen k tomu, že by se to pokopalo, jinak k ničemu," myslí si pětinásobný mistr ligy právě se Spartou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články