Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další změna ve sparťanské kabině. Na Letnou míří reprezentant Zelený

Po příchodu nového trenéra Briana Priskeho a odchodu ofenzivního esa Adama Hložka ohlásila Sparta další změnu v kádru. Do hlavního města se stěhuje z Jablonce reprezentant Jaroslav Zelený. Devětadvacetiletý obránce podepsal na Letné víceletou smlouvu.

"Přivádíme hráče, který dokáže kvalitně zahrát na pozici stopera i krajního obránce. Má vyváženou defenzivní i ofenzivní činnost. Je klidný s míčem, hledá konstruktivní řešení, ale umí také přidat na důrazu a je silný v soubojích ve vzduchu. Přichází k nám reprezentant s bohatými ligovými zkušenostmi," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Zelený začal ligovou kariéru v rodném Hradci Králové a přes Karvinou a Jablonec se dostal v roce 2018 do Slavie. V dresu největšího sparťanského rivala získal dva tituly a zahrál si i Ligu mistrů, do základní sestavy se ovšem trvale neprobojoval. Po krátkém hostování v Mladé Boleslavi odehrál poslední dvě sezony znovu v Jablonci.

V reprezentaci má Zelený na kontě tři starty, ten poslední si připsal ve čtvrtek při vítězství 2:1 v Lize národů nad Švýcarskem. V lize nastoupil k 203 utkáním a dal 10 branek.

Sparta, kterou od nové sezony povede dánský trenér Priske, potvrdila třetí letní přestup. Už dříve přišel další obránce Jan Mejdr z Hradce Králové a hostování ze Sassuola proměnil v přestup záložník Lukáš Haraslín. Třetí tým české ligy naopak ve čtvrtek opustila ofenzivní opora Hložek, který přestoupil do bundesligového Leverkusenu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články