Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rosický: Priske je silná osobnost. Jasně zapadá do stylu, jakým chceme hrát

Našla Sparta správného trenéra? Podle Tomáše Rosického rozhodně ano. Sportovní ředitel klubu si myslí, že nový kouč Brian Priske přesně zapadá do koncepce týmu. Bývalého dánského reprezentanta, který podepsal na Letné dvouletou smlouvu, považuje za charakterního a pracovitého člověka. Kromě Priskeho mluvil Rosický z možných kandidátů už jen s bývalým lodivodem Plzně Adrianem Gulou.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Sparty je Brian Priske

Pražané představili Priskeho jako nového trenéra v úterý. "Šli jsme jasně po profilu člověka s ohledem na styl hry a styl práce. Brian je silná osobnost. Od doby, kdy jsme spolu začali mluvit, byl vždycky perfektně připravený na všechny situace i okolnosti, které jsme spolu probírali. Je to top profesionál a bývalý fotbalista, což není to zásadní. Má ale cit i z hráčské strany. Je to velmi charakterní, pracovitý člověk," řekl Rosický na tiskové konferenci.

Pětačtyřicetiletý Dán skončil minulý týden v Antverpách, jednání s ním ale podle Rosického nešla tak rychle, jak by se mohlo zdát. "Svižná akce to nebyla určitě. Briana znám dobře. Víme, koho jsme hledali a jakým stylem chceme hrát. Brian do toho jasně zapadá," uvedl odchovanec letenského celku.

"Od té doby, co vyhrál s Midtjyllandem titul, jsem ho sledoval. Následně se přesunul do Antverp. Už mnohem dříve věděl, že tam dokončí sezonu a po ní skončí. Když se možnost získat ho otevřela, tak jsem to řešil. Ale rychlá akce to nebyla v žádném případě," zopakoval.

Vedení Sparty v květnu tři zápasy před koncem sezony propustilo trenéra Pavla Vrbu. Jedním z možných kandidátů na jeho uvolněné místo byl i Slovák Gula, jenž naposledy působil ve Wisle Krakov. "Stejně jako máte úzký okruh hráčů, máme i trenérský. Ve finále, co se týkalo jen rozhovorů s trenéry, jsem mluvil s Gulou a Brianem," konstatoval Rosický.

Datová analýza 

V Midtjyllandu, s nímž Priske v září 2020 vyřadil v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů pražskou Slavii, proslul využíváním datové analýzy. "S daty a analytikou bychom chtěli pracovat v celém klubu. Je to výborný nástroj do rozhodovacího procesu. Neznamená to, že se jím budeme řídit a že uděláme to, co data řeknou," dodal Rosický.

"Můj cíl je, abychom s Brianem vytvořili kolem něj silný tým, abychom byli všichni na jedné vlně a aby bylo úzké pouto spolupracovníků," poznamenal někdejší záložník Dortmundu či Arsenalu.

"Kádr se trošku obmění. Je tady nový trenér, přijdou noví hráči, bude nová energie, atmosféra. Jestli se tomu hráči podvolí, nebo ne... Vidím to úplně jednoduše. Kdo se nepodvolí tomu, co chce hrát trenér, nemůže hrát," mínil Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články