Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další posila pro Spartu, kromě Nity přichází i univerzál Ristič. Dúbravka odchází do Newcastlu

Jen sedm měsíců vydržel ve Spartě brankář Martin Dúbravka. Skvělých výkonů opory Letenských si všiml Newcastle, a 29letý slovenský gólman tak odchází na hostování na severovýchod Anglie. Sparta už přivedla náhradu, potvrdila příchod Florina Nity z rumunského FCSB, s brankářem podepsala smlouvu do léta 2021. Zároveň také letenský klub potvrdil příchod srbského defenzivního univerzála Mihaila Rističe. Dvaadvacetiletý hráč přichází hostovat z Krasnodaru.

Martin Dúbravka v Newcastlu
zdroj: Twitter/Newcastle United

Pražané mají u Rističe opci na přestup. Navíc stále jednají s gabonským záložníkem Guélorem Kangou z Crvené zvezdy Bělehrad. I srbský fotbalista v minulosti hrával za Crvenou zvezdu. Vloni v létě bělehradský klub opustil a podepsal pětiletou smlouvu s ruským Krasnodarem. Talentovaný hráč může nastupovat na levém kraji obrany či zálohy nebo ve středu pole.

"Nejradši hraji ve středu hřiště, na pozici 'osmičky', ale uvidíme, jak to bude vypadat. Jsem moc rád, že bylo hostování potvrzeno a můžu se připojit k týmu," uvedl Ristič na webu Sparty.

Je už třetím hráčem, který do týmu vedeného italským koučem Andreou Stramaccionim v posledních dnech přišel po rumunském záložníkovi Nicolae Stanciuovi a jeho krajanovi Florinu Nitovi. Ten v brance nahradil Slováka Martina Dúbravku po jeho odchodu na hostování do Newcastlu.

Brzy by mohl přijít také záložník Kanga, o kterého Sparta usiluje už delší dobu. Pražané jsou domluveni na podmínkách přestupu s CZ Bělehrad a snaží se dohodnout s hráčem.

Sedmadvacetiletý gabonský reprezentant přišel do Crvené zvezdy předloni z Ruska, za bělehradský celek odehrál 59 zápasů a dal 13 branek. Střelecky se prosadil i proti Spartě, v úvodním utkání předkola Evropské ligy se podílel jedním gólem na výhře 2:0.

Dúbravka odchází hostovat do Newcastlu

Devětadvacetiletý reprezentant Dúbravka podepsal v novém působišti ve středu smlouvu, poté co se předtím odpojil od sparťanského týmu na soustředění ve Španělsku. Na Letné chytal od léta po příchodu z Liberce a byl týmovou jedničkou. Zasáhl do jedenácti ligových zápasů a šestkrát vychytal čisté konto. Celkem v české nejvyšší soutěži odchytal 39 utkání, předtím působil v dánském Esbjergu a Žilině.

Třicetiletý Nita je od roku 2013 hráčem FCSB, dřívější Steauy Bukurešť. Proti Spartě si zachytal předloni v evropských pohárech, v loňském roce nastoupil pro změnu proti Plzni. Na kontě má jeden start za reprezentační A-tým.

"Moc dobře si stadion pamatuji z doby, kdy jsem tu hrál proti Spartě před rokem a půl. Jen jsem šel na hřiště druhou stranou schodiště," řekl Nita. "Jsem šťastný, že se vše vyřešilo tak rychle a stal jsem se hráčem Sparty," dodal poté, co úspěšně absolvoval fyzické testy a první povinnosti v dresu Sparty. Krátce po uzavření přestupu zamířil dvojnásobný rumunský mistr zpět do Bukurešti vyřídit si osobní záležitosti. V sobotu už se bude hlásit na soustředění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy