Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta otočila duel s Aalborgem, Slavia rozstřílela Kuang-čou

Jak Slavia, tak Sparta si připsali v přípravě výhru proti zahraničním soupeřům. Sešívaní si pohráli s Kuang-čou a čínský celek rozstříleli 5:1. Více se trápili Letenští. Střetnutí s dánským Aalborgem otočili až po změně stran a triumfovali 2:1.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu proti Žižkovu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"V prvním poločase jsme se těžko vyrovnávali s agresivitou soupeře a s jeho vysokým napadáním. Museli jsme se zlepšit, změnit způsob výstavby hry, abychom zápas zvládli i výsledkově. Každopádně vítězství bylo podle mě nakonec zasloužené," uvedl Andrea Stramaccioni.

Poprvé v základní sestavě Sparty nastoupil nejdražší hráč české ligy, rumunská zimní posila Nicolae Stanciu. Naopak kvůli žaludečním problémům nehrál Lukáš Štetina.

"Nechali jsme Stanciua na hřišti celý zápas, protože v Anderlechtu měl v poslední době menší zápasové vytížení. Je pro něj důležité strávit s novými spoluhráči přímo v zápasech na hřišti co nejvíc času. S ním jsme uprostřed hřiště kreativnější, velmi dobře umí přenést hru do křídelních prostorů, a tak ze spolupráce s ním těží Tel Ben Chaim, Václav Kadlec a například i Ondřej Zahustel," podotkl Stramaccioni.

První poločas nabídl vyrovnanou partii s šancemi na obou stranách, góly ale začaly padat až po přestávce. Sparťanský brankář Vorel v 50. minutě vyrazil první střelu, ale po následné akci už nedosáhl na další pokus bývalého hráče Liberce Lesniaka.

Pátý celek české ligy se okamžitě snažil srovnat. První šanci ještě zadáci Aalborgu odvrátili na brankové čáře, ale v 58. minutě už se Letenští dočkali. Po Zahustelově centru v akrobatické pozici z voleje zamířil přesně Šural.

Spartu pak podržel brankář Vorel a dvě minuty před koncem přišlo rozhodnutí. Stanciu dlouhým pasem za obranu našel Zahustela a ten hlavičkou přes vybíhajícího gólmana poslal míč do opuštěné branky.

Sparta zvítězila i ve čtvrtém utkání zimní přípravy. V dalším zápase na soustředění ve Španělsku Letenští změří síly s čínským Tchien-ťin Teda.

Dvěma góly se za Slavii blýskl Bořil

Do slávistické branky se poprvé od přestupu z Liberce postavil gólman Ondřej Kolář, moc práce však neměl. Čínský šampion vedený bývalým italským reprezentantem a nyní trenérem Fabiem Cannavarem nasadil do první půle hráče širšího kádru a Pražané toho dokonale využili.

Do slávistické branky se poprvé od přestupu z Liberce postavil gólman Ondřej Kolář, moc práce však neměl. Čínský šampion vedený bývalým italským reprezentantem a nyní trenérem Fabiem Cannavarem nasadil do první půle hráče širšího kádru a Pražané toho dokonale využili.

I po přestávce Pražané zcela dominovali. V 51. minutě si Tomáš Necid sám dorazil míč do sítě po předchozí hlavičce do tyče a po hodině hry zakončil brejk rybičkou Tomáš Souček.

Kolářovi vzápětí pomohlo břevno, ale čistého konta se při debutu za Slavii nedočkal. Po faulu Pokorného snížil v 84. minutě z penalty střídající Brazilec Alan.

Slavia se v pátém utkání zimní přípravy dočkala druhé výhry, předtím v domácích podmínkách porazila Viktorii Žižkov. V závěrečném zápase v Dubaji změří Pražané v sobotu síly s Šachtarem Doněck.

"Nechci přeceňovat výsledky, nevíme, v jaké fázi přípravy je soupeř, jak to má poskládané. Mám ale radost z pohybu hráčů na hřišti, byli jsme kompaktní v napadání a i v útočné fázi byla spousta věcí, o kterých jsme se bavili. Určitě je potěšující, že hráči vědí, kam mají běžet, a jsou tam součinnosti, které tam předtím nebyly," uvedl Jindřich Trpišovský.

Černou kaňkou utkání bylo zranění stopera Simona Deliho v první půli. "Je tam problém se stehnem, s přitahovačem. Nechtěli jsme nic riskovat, myslím, že to je trochu z přetížení, takže proto jsme ho raději preventivně stáhli. Snad to nebude nic vážného," řekl Trpišovský.

Přípravné utkání:

Slavia Praha - Kuang-čou Evergrande 5:1 (3:0)

Branky: 1. a 45. Bořil, 43. Zmrhal, 51. Necid, 60. Souček - 84. Alan z pen.

Sestava Slavie: Kolář - Jugas (81. Frydrych), Kúdela (81. Ngadeu), Deli (35. Pokorný), Sýkora (81. Sobol) - Bořil (81. Van Buren), Souček (81. Hromada), Hušbauer (81. Bucha), Zmrhal (81. Stoch) - Danny (74. Škoda) - Necid (81. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Sparta Praha - Aalborg 2:1 (0:0)

Branky: 58. Šural, 88. Zahustel - 50. Lesniak.

Sestava Sparty: Bičík (46. Vorel) - Zahustel, Hovorka (84. Mustedanagič), M. Kadlec, Čivič (67. Vatajelu) - V. Kadlec (67. Plavšič), M. Frýdek (67. Kulhánek), Stanciu, Sáček (67. Mavuba), Ben Chaim (86. Dao) - Šural (67. Lafata). Trenér: Stramaccioni.

Bohemians Praha 1905 - Gabala 3:1 (1:0)

Branky: 31. Luts, 69. Nečas, 70. Martin Hašek ml. - 49. Hadžijev.

Sestava Bohemians: Kouba - Bartek, Bederka (46. Krch), Hůlka (46. Šmíd), Urdinov - Záviška (46. Reiter), Švec (46. Jindřišek), Vaníček, Luts (46. Martin Hašek ml.) - Nečas, Kabajev (57. Dias). Trenér: Martin Hašek st.

Fastav Zlín - Septemvri Sofia 5:0 (2:0)

Branky: 57. a 60. Džafič, 1. Mehanovič z pen., 14. Vukadinovič, 53. Bijimine.

Sestava Zlína: I. poločas: Dostál - Kopečný, Hnaníček, Gajič, Bartošák - Vukadinovič, Janíček, Jiráček, Holzer - Mehanovič, Beauguel. II. poločas: Zlámal - Matejov, Bačo, Bijimine, Holík - Ekpai, Traoré, Hronek, Džafič - Mehanovič (60. Vukadinovič), Slaměna. Trenér: Páník.

FK Teplice - Šachtar Soligorsk 1:2 (1:1)

Branky: 14. Kučera - 45. Kozlov, 63. Jackson.

Sestava Teplic: Grigar - Čmovš, Ljevakovič (46. Hyčka), Jeřábek - Vondrášek (46. Vošahlík), Soungole, Kučera, Trubač (61. Žitný), Krob - Červenka, Rezek (70. Šup). Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články