Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta je blízko přestupů Kangy, Nity i Rističe, na odchodu je Dúbravka

Zima měla být na Letné hlavně o zeštíhlování kádru, našlo se ale očividně místo i pro tři nové posily. Sparta potvrdila, že jedná o přestupu s brankářem Florinem Nitou a záložníky Guélorem Kangou a Mihailem Rističem, a jejich příchod je tak velmi pravděpodobný. Kanga i Nita už přiletěli do Prahy, Ristič má za sebou zdravotní prohlídku. Příchod Nity je podmíněn odchodem Martina Dúbravky na hostování do Newcastlu, Letenští už pustili do Arnhemu Vjačeslava Karavajeva.

Guélor Kanga
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

"Mihailo Ristič a Guélor Kanga jsou v Praze a jedná se o jejich angažmá v letenském klubu. Ristič má za sebou již zdravotní prohlídku i testy v laboratoři sportovní motoriky na FTVS UK," uvedla Sparta. "Brankář Nita je na cestě do Prahy, kde jej po příletu čeká zdravotní prohlídka a následně budou pokračovat jednání," dodal letenský klub.

O Kangu Sparta usiluje už delší dobu. Pražané jsou několik dní domluveni na podmínkách transferu s hráčovým klubem Crvenou zvezdou Bělehrad a nyní věří, že se podaří dohodnout i se samotným gabonským záložníkem.

Sedmadvacetiletý reprezentant přišel do Crvené zvezdy předloni z Ruska a za bělehradský celek odehrál celkem 59 zápasů a dal 13 branek. Střelecky se prosadil i proti Spartě, v úvodním utkání předkola Evropské ligy se podílel jedním gólem na výhře 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta má další posilu, Srb Ristič bude hostovat z Krasnodaru

Nita by měl ve Spartě nahradit slovenskou brankářskou jedničku Martina Dúbravku, který v Anglii jedná o angažmá v Newcastlu. Třicetiletý gólman od roku 2013 působí v FCSB, dřívější Steaue Bukurešť. Také Nita si proti Spartě zahrál v evropských pohárech, a to předloni, vloni nastoupil proti Plzni. Na kontě má jeden start za reprezentační A-tým.

Také dvaadvacetiletý Ristič v minulosti hrával za Crvenou zvezdu. Vloni v létě bělehradský klub opustil a podepsal pětiletou smlouvu s ruským Krasnodarem. Talentovaný hráč může nastupovat na levém kraji obrany nebo ve středu zálohy.

Martin Dúbravka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dúbravka má namířeno do Newcastlu

Trenér Newcastlu Rafael Benítez o Dúbravku usiluje už několik týdnů. Původně se zdálo, že slovenský gólman na Letné v zimě zůstane, v závěru přestupního období by ale přece jen mohl aktuálně patnáctý tým Premier League posílit.

"Martin Dúbravka se po dopoledním tréninku (ve Španělsku) odpojil od týmu a v tuto chvíli je na cestě do Anglie. Klub jedná o jeho uvolnění a zároveň pracuje na příchodu jiného gólmana," uvedla Sparta.

Náhradou by se mohl stát Nita, jeho příchod je podle rumunských médií už skoro uzavřený. Třicetiletý gólman od roku 2013 působí v FCSB, dřívější Steaue Bukurešť. Nita si zachytal za rumunský celek v evropských pohárech předloni proti Spartě a vloni proti Plzni, na kontě má jeden start za reprezentační A-tým.

Dúbravka zamířil do Sparty v létě z Liberce a na Letné se stal jedničkou. Patřil k několika málo hráčům, kteří navzdory nevydařenému podzimu pražského klubu podávali stabilně dobré výkony.

Celkem zasáhl do jedenácti zápasů tohoto ligového ročníku a šestkrát vychytal čisté konto. V české nejvyšší soutěži má na kontě 39 startů, předtím působil v dánském Esbjergu a Žilině. Na podzim se mu dařilo i ve slovenské reprezentaci.

Karavajev odchází do Arnhemu

Jeden odchod z pražského celku už je jistý. Ruský obránce Vjačeslav Karavajev za částku přes milion eur zamířil do nizozemského Arnhemu, kde podepsal smlouvu na 3,5 sezony.

Karavajev dostal svolení k odchodu poté, co se italský trenér Andrea Stramaccioni rozhodl dát na kraji obrany přednost Ondřeji Zahustelovi. Za Spartu odehrál ruský bek celkem 44 zápasů a dal čtyři branky. Před příchodem na Letnou nastupoval v české lize za Jablonec a Duklu, kam v roce 2014 přišel z CSKA Moskva.

"Tímhle pro mě končí jedna část kariéry. V Česku to pro mě byla perfektní zkušenost," uvedl Karavajev. "Čeští lidé, jejich mentalita, beru Česko jako druhý domov. Byl jsem tam opravdu šťastný, ale tohle je další krok mého života," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články