Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chceme vrátit Jablonec tam, kde byl zvyklý být, hlásí Horejš

V minulé sezoně bojovali do posledního kola o udržení, teď se chtějí vrátit tam, kam dlouho patřili. Fotbalisté Jablonce pod novým trenérem Davidem Horejšem se podle kapitána Tomáše Hübschmana pokusí vrátit do horní poloviny prvoligové tabulky a atakovat první šestku, kterou po základní části čeká skupina o titul.

Jablonecký kouč David Horejš
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Já cíle nebo umístění nerad říkám, protože neznám sílu ostatních týmů takhle na začátku, hrozně těžko se to posuzuje," konstatoval bývalý kouč Českých Budějovic. "Nechci vypadat jako alibista, Jablonec má ambice, mám je já, hráči. Chceme, aby se na náš fotbal dalo koukat, potom věřím, že to přinese body a umístění," řekl na tiskové konferenci Horejš, který v týmu nahradil Petra Radu, jenž byl v závěru sezony odvolán a vedl celek čtyři roky.

"Chtěli bychom vrátit Jablonec tam, kde byl zvyklý být. Víme, že to bude dlouhá cesta. Chceme hrát rychlý fotbal, který mám rád," dodal Horejš.

Severočeši byli v posledních letech až na minulou sezonu zvyklí hrát o čelní příčky. V ročnících 2017/18 až 2020/21 skončili dvakrát třetí a dvakrát čtvrtí. "Co se týče ambicí, viděl bych to jako každý rok. Byť jsou tady nějaké změny, myslím, že bychom se měli minimálně pohybovat v první šestce," uvedl Hübschman.

"Chtěli bychom navázat na výkony, které jsme měli v letech předtím. Ať to byla dvakrát třetí nebo dvakrát čtvrtá místa. Dvakrát jsme se dostali do pohárů – jednou do Evropské ligy, jednou do Evropské konferenční ligy. A samozřejmě bychom chtěli, aby sem lidi chodili s radostí, že tu uvidí pěkný fotbal, což ne vždy bylo," doplnil čtyřicetiletý defenzivní záložník.

Jablonečtí v letní přípravě odehráli jen čtyři zápasy a ve všech podlehli. Nejprve doma se dvěma druholigovými celky a poté na zahraničním soustředění s týmy z italské Serie A – Sassuolem a Speziou.

"Pro kluky byla spousta věcí a informací nových, potřebovali jsme na něčem pracovat. Zápasy s takovými těžšími soupeři vám otevřou oči a poznáte každou chybičku. Věřím, že díky tomu se některé věci třeba už neobjeví v úvodním kole s Bohemkou a zápas i díky tomu zvládneme," řekl Horejš.

"Tři roky zpátky jsme taky měli přípravu, která nebyla moc dobrá. Výsledky nebyly takové a pak jsme skončili v lize třetí. Je to jen příprava. My musíme věřit tomu, co děláme, a chytnout hned začátek," podotkl Hübschman.

Severočeši poměrně výrazně obměnili kádr. V týmu skončili Jaroslav Zelený, Martin Nešpor, Václav Pilař, Dominik Mašek, Jan Silný a brankáři Vlastimil Hrubý s Tomášem Vajnerem, Libor Holík si prodlouží hostování v Plzni. Jablonečtí naopak angažovali Pavla Šulce, Matěje Polidara, Václava Sejka, Davida Heindenreicha, Adama Rittera a černohorského navrátilce Vladimira Jovoviče. Z hostování se vrátili Jan Chramosta a gólman Adam Richter.

"Jsem rád, že se nám povedlo přivést všechny kluky, na kterých jsme se s panem majitelem Peltou domluvili," dodal Horejš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články