Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Čelůstka ve Spartě končí, Chaluš se vrací do Liberce

Tři roky a dost. Fotbalový reprezentant Ondřej Čelůstka se loučí se Spartou. Čtyřiatřicetiletý stoper se s vedením mistrovského týmu nedohodl na prodloužení smlouvy a k 30. červnu odejde z Letné jako volný hráč. Do známého prostředí se naopak vrací jiný obránce, Matěj Chaluš, který je po necelém roce a půl zpátky v Liberci, kde bude v podzimní části sezony hostovat z Malmö.

Ondřej Čelůstka, Peter Olayinka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Čelůstka přišel do Sparty v červenci 2020 po deseti letech v zahraničí. Bývalý obránce Zlína, Slavie, Palerma, Trabzonsporu, Sunderlandu, Norimberku a Antalyasporu se na Letné zařadil mezi opory. Vinou zdravotních problémů ale za Spartu odehrál pouze 48 soutěžních zápasů a vstřelil dva góly.

Kvůli poslednímu zranění Čelůstka chyběl od února 2022. V minulé sezoně za A-tým naskočil až na závěrečných sedm minut posledního ligového utkání s Plzní, kdy už svěřenci trenéra Briana Priskeho měli jistý titul. Už předtím třiatřicetinásobný reprezentant nastoupil za druholigovou rezervu Sparty.

"Pro mě osobně byl ten poslední rok hodně těžký kvůli zranění, ale nakonec se týmu podařilo to nejvíc, což byl titul. Jsem za to obrovsky rád. Udělal jsem si tady ke Spartičce vztah a budu na to vždycky v dobrém vzpomínat," uvedl Čelůstka.

Chaluš bude hostovat ve Slovanu

Chaluš působil v Liberci od léta 2019 do loňského února, kdy podepsal s Malmö smlouvu do roku 2025. Ve švédském týmu se ale příliš neprosadil a zasáhl pouze do 17 soutěžních zápasů. Dalších osm utkání přidal na jaře během hostování v nizozemském Groningenu, s nímž sestoupil do druhé ligy.

Bývalý kapitán reprezentace do 21 let v české nejvyšší soutěži celkem odehrál 130 duelů, vstřelil čtyři góly a přidal dvě asistence. Hrál také v mateřské Příbrami a Mladé Boleslavi. Za pražskou Slavii, která ho angažovala jako velký talent, v lize nenastoupil ani jednou. Vloni v listopadu si připsal dosud jediný start za reprezentační "áčko".

"Od prvního dne jsem šťastný, že jsem někde, kde to mám fakt rád, kde mají rádi mě i ostatní a cítím se tam jako doma. Je to krok, který jsem potřeboval, a asi nejlepší možnost, kterou jsem mohl zvolit. Jsem samozřejmě vděčný Malmö, že mi hostování umožnili. Zájem ze strany Slovanu byl velký a věřil jsem od prvního dne, že to dopadne," uvedl Chaluš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články