Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Karviná remizovala s Líšní a Příbram narazila v Olomouci. Čelůstka byl při návratu u výhry béčka Sparty

Fotbalisté Karviné remizovali ve 24. kole druhé ligy po dramatickém závěru přímého souboje o první místo s Líšní 2:2. Domácí Slezané přišli o výhru v nastavení, před svým soupeřem ale dál vedou o bod tabulku. Na třetí Příbram, která v pondělní dohrávce padla v Olomouci s béčkem Sigmy 1:4, mají tříbodový náskok, Středočeši ale sehráli o dva zápasy méně. Pražská Dukla zvítězila v Jihlavě 1:0, stejným poměrem Táborsko zdolalo předposlední Opavu. Sparťanský B-tým porazil Prostějov 2:0.

Ondřej Čelůstka
zdroj: https://twitter.com/ACSparta_CZ

Karvinou poslal do vedení proti Líšni v úvodním dějství Memič. V 80. minutě srovnal Pašek, poté si ale dal vlastní gól hostující obránce Černín. Jeho spoluhráč Pašek v nastavení vyrovnal, přesto domácí mohli slavit výhru, jenže Budínský z přímého kopu trefil tyč. Karviná bodovala v osmém kole po sobě, Líšeň v pátém.

Vítěznou trefu Dukly v Jihlavě zaznamenal v 10. minutě Červenka. Dejvický celek vyhrál třetí utkání po sobě a na druhou Líšeň, která drží první barážovou pozici, ztrácí tři body. Svěřenci trenéra Petra Rady jsou pouze o bod za Příbramí. Jihlava prohrála třetí zápas v řadě a je jedenáctá.

Táborsko díky vítězství nad Opavou poskočilo na desáté místo. Jedinou branku utkání zaznamenal v 62. minutě z penalty bývalý hráč Slezanů Dordič. Opava nezvítězila už 14 kol.

První poločas v dresu Sparty proti Prostějovu odehrál Ondřej Čelůstka. Třiatřicetiletý stoper nastoupil poprvé od loňského února, dlouhou pauzu měl kvůli problémům s achilovkou. Sparťanská rezerva rozhodla o vítězství po změně stran brankami Schánělce a srbského obránce Kamenoviče.

Pražané vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a posunuli se na deváté místo. Hanáci zůstali na čtrnácté příčce, která jako poslední zaručuje záchranu. Na Opavu mají tříbodový náskok.

Fotbalisté Příbrami na hřišti Olomouce B prohráli 1:4 a nevyužili šanci vrátit se na první místo. Středočeši jsou tak dál třetí, mají ale zápas k dobru. Olomoucká rezerva vyhrála po pěti zápasech a posunula se na desátou příčku. Za vítězstvím vykročila už v prvním poločase, ve kterém nasázela soupeři tři branky. Dvakrát se trefil záložník Kramář a výstavní ránou z přímého kopu se prosadil Slaměna. V 62. minutě snížil Čejka, záhy ale vrátil Hanákům třígólové vedení Vaněček.

Příbram prohrála potřetí z posledních čtyř utkání. Zároveň utrpěla nejvyšší porážku od druhého kola, ve kterém podlehla 0:3 Chrudimi.

Výsledky:

Karviná - Líšeň 2:2 (1:1)
Branky: 18. Memič, 87. vlastní Černín - 80. a 90.+2 Pašek. Rozhodčí: Ulrich - Pfeifer, Bureš. ŽK: Budínský - Sokol, Pašek. Diváci: 1788.

Jihlava - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 10. Červenka. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Selnar, Tureček - Matějka, F. Rada. Diváci: 805.

Táborsko - Opava 1:0 (0:0)
Branka: 62. Dordič z pen. Rozhodčí: Všetečka - Hurych, Pochylý. ŽK: Navrátil, Kateřiňák, Šašinka, Koné, Alexandr - Haitl, Janoščin. Diváci: 670.

Sparta Praha B - Prostějov 2:0 (0:0)
Branky: 54. Schánělec, 70. Kamenovič. Rozhodčí: Radina - Mojžíš, Černoevič. ŽK: Kamenovič, Okeke, Cissé - Gábriš, Gouamene, Blahuta. Diváci: 315.

Sigma Olomouc B - Příbram 4:1 (3:0)
Branky: 8. a 40. Kramář, 22. Slaměna, 63. Vaněček - 62. Čejka. Rozhodčí: Kotala - Mikeska, Žurovec. ŽK: Jeřábek, Schindler (oba Příbram). Diváci: 253.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články