Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bylo to šílené, řekl jablonecký střelec Kratochvíl k nejlepšímu zápasu kariéry

Poprvé dal v lize dva góly. Přesto jablonecký záložník Miloš Kratochvíl přiznal, že podobný terén, jaký připravilo sněžení v zápase s Příbramí, nezažil ani na vesnici. Čtyřiadvacetiletý fotbalista odehrál svůj nejlepší zápas a mrzelo ho jen, že nedal hattrick.

Miloš Kratochvíl
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Poprvé dal v lize dva góly. Přesto jablonecký záložník Miloš Kratochvíl přiznal, že podobný terén, jaký připravilo sněžení v zápase s Příbramí, nezažil ani na vesnici. Čtyřiadvacetiletý fotbalista odhrál svůj nejlepší zápas a mrzelo ho jen, že nedal hattrick.

V Jablonci se víc bojovalo než hrálo, trávník poznamenalo husté sněžení. "Musím říct, že jsem z vesnice a ani tam jsem nehrál na takovém terénu. Natož pak v lize. Bylo to šílené, s fotbalem to nemělo nic společného. Byla to jen bitva. Pro nás je hrozně důležité, že jsme to zvládli," řekl při on-line tiskové konferenci Kratochvíl.

"Nevíte, kam vám odskočí balon, ale těžký je hlavně pohyb. Je hrozně složité zabrzdit, otočit se. Bere to síly, strašně rychle ubývaly," dodal střelec zápasu.

Přes mizerný terén se na zápas těšil. "Doufal jsem, že se bude hrát, těšil jsem se na zápas. Dopadlo to pro nás dobře a nikdo se nezranil. Sice jsem měl nedávno těžké zranění stehna, ale na to jsem vůbec nemyslel. Ale chudáci naši trávníkáři. Doufám, že si s tím nějak poradí. Ale hřiště už asi do konce sezony nebude úplně stoprocentní," uvažoval Kratochvíl.

Dosud dal v lize jen šest branek, dvakrát v jednom utkání skóroval poprvé. "Nejlepší zápas v životě? Co se týče gólů, tak určitě, ale asi i celkově," poznamenal Kratochvíl.

Po vedoucím gólu příbramského Martina Nového v 52. minutě vyrovnal a za dalších dvanáct minut proměnil penaltu. Čtvrthodinu před koncem mohl dát třetí branku, ale minul. "Mrzí mě to hrozně moc, protože by to byl můj první hattrick. Ale přiznám se, že jsem tam při té šanci sotva doběhl. Už jsem byl fakt vyřízený," řekl bývalý hráč Plzně, Sokolova, Senice či Brna.

Při penaltě si dal o to větší pozor, že před týdnem proti Příbrami neproměnila pokutový kop Plzeň. "Viděl jsem, že se tam kluci nějak strkají s gólmanem Kočím. Myslím, že to tam znovu rozkopával. Takže vím, že ho odháněli. Já si šel zrovna pro balon. Možná to rozkopal, ale nechytil to, takže to dopadlo dobře," uvedl Kratochvíl s úsměvem.

Před zimní přípravou doléčil zranění a vrátil se ve velkém stylu. Skóroval totiž i v úvodním jarním kole při výhře 5:0 v Teplicích. "Myslím, že je to hlavně o hlavě. Teď jsem dobře připravený, protože po zranění jsem se dával dohromady jak psychicky, tak fyzicky. Neměl jsem tu úplně dobrý půlrok nebo rok, ale teď se cítím fakt dobře. Je mi jedno, jestli se hrálo na takovém nebo makovém terénu. Já si prostě věřil," řekl.

Jeho tým vyhrál osm z posledních devíti kol a upevnil si nečekané druhé místo v tabulce. "Samozřejmě si to užíváme. Nikdo nechce hrát o záchranu a prohrávat. Když se nám takhle daří, líp se regeneruje, trénuje i hraje. Je to hrozně o hlavě, moc nám pomáhá, že jsme nahoře a vyhráváme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články