Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavii se pokusí přibrzdit v Karviné, Plzeň doufá v restart s Pardubicemi

Jediný neporažený tým fotbalové ligy věří, že mu to vydrží i po víkendovém zápase 16. kola, v němž Slavia v pozici lídra soutěže jede do Karviné. Podstatně hůř na tom je Viktoria Plzeň, která hostí pardubickou štiku soutěže, jež je v tabulce překvapivě nad ní. Druhý Jablonec se po demolici Teplic chystá na předposlední Příbram a Sparta chce bodovat s malátnou Boleslaví, která je v tabulce těsně nad hranicí sestupu.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský má důvod být spokojený, ale rozhodně to nepřehání. Jeho tým v nejvyšší soutěži bodoval už ve 26 utkáních za sebou a jaro začal výhrou 3:1 nad Olomoucí. Její budoucí soupeř naopak odstartoval druhou část ligy porážkou 0:2 na Slovácku.

"Výsledkově nám vstup do jara vyšel, je to ale ještě takové syrové. Stojíme nohama na zemi a víme, že k ideálu dost chybí. Karviná má velice zajímavé mužstvo se spoustou cizinců. Myslím, že by měla mít víc bodů, než dosud získala," tvrdí Trpišovský.

Jablonec neprohrál už osm kol po sobě a v sedmi zvítězil. Jaro odstartoval drtivou výhrou 5:0 v Teplicích. "Nepřeceňujeme to, nekoukáme na skóre, ale na to, že jsme podali kvalitní výkon. Teď nás čeká další těžké utkání. Příbram hrála s Plzní z obrany velice dobře, až ke konci poločasu měla Plzeň šance," uvedl jablonecký trenér Petr Rada, který v minulosti vedl i Příbram.

Program 16. kola fotbalové ligy:

Dnes:

14:00: Olomouc – Opava

16:00: Bohemians – Slovácko

16:00: Zlín – Ostrava

18:30: Karviná - Slavia

Zítra:

14:00: České Budějovice - Teplice

14:00: Jablonec – Příbram

16:00: Plzeň – Pardubice

18:30: Sparta – Mladá Boleslav

Zápas Brno – Teplice se hrál v pátek

Sparta má stejně bodů jako Jablonec, ale má horší skóre. Doma v lize neprohrála s Mladou Boleslaví od října 2011 v osmi utkáních za sebou. A Středočeši nevyhráli už sedm kol a nic na tom nezměnil ani příchod trenéra Karla Jarolíma.

"První jarní zápas doma a v něm máme jasný cíl: opět naplno bodovat. A samozřejmě bychom rádi podali lepší výkon než v Opavě," prohlásil sparťanský trenér Václav Kotal, jehož tým ve středeční dohrávce v Opavě zvítězil 3:0, ale žádná fotbalová hitparáda to nebyla.

Plzeň vyhrála v lize z posledních osmi zápasů jediný a v úvodním jarním zápase v Příbrami jen remizovala 0:0. Chytit se chce proti nováčkovi z Pardubic, který však vysoko předčil očekávání.

"Respektujeme kvalitu Pardubic, ale víme, v jaké jsme pozici. Musíme dál tvrdě pracovat, zlomit to vítězstvím a dávat góly," konstatoval slovenský trenér Viktorie Adrian Gula.

Čtvrté Slovácko bude na stadionu Bohemians 1905 usilovat o páté ligové vítězství za sebou. Čtrnáctí "klokani", kteří sehráli o zápas méně, však tým z Uherského Hradiště porazili v nejvyšší soutěži třikrát po sobě - pokaždé 2:1.

Pátá Ostrava jede na hřiště dvanáctého Zlína, který vede Bohumil Páník, bývalý kouč Baníku. Oba celky ještě mají zápas k dobru.

Sedmá Olomouc hostí poslední Opavu, která rovněž sehrála o utkání méně.

Desáté České Budějovice v jarní části naplno bodovaly v obou zápasech a rády by to předvedly i potřetí doma proti třináctým Teplicím, které zase budou chtít odčinit debakl 0:5 s Jabloncem doma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články