Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

SOUHRN 16. KOLA: Slavia drží odstup před Jabloncem i Spartou. Plzeň udolala Pardubice

Slavia má na čele tabulky první ligy opět devítibodový náskok. Pražané znovu odskočili pronásledovatelům poté, co zvítězili v 16. kole v Karviné 3:1. Skvělou jízdu prožívají fotbalisté Slovácka, kteří poprvé v historii vyhráli v nejvyšší soutěži pátý duel za sebou. Tentokrát udolali Bohemians 1905 na jejich hřišti 3:1. Ještě lépe je na tom Jablonec, který porazil 2:1 Příbram a bodoval v devátém zápase za sebou a osm z nich vyhrál. Jen o skóre je třetí Sparta, která porazila 1:0 Mladou Boleslav, jejíž trápení pokračuje. Sérii ztrát naopak ukončila Sigma, jež doma zničila Opavu 4:1. Čekání na triumf naopak prodloužily Zlín s Baníkem, ve vzájemném duelu hrály 1:1. Konečně vyhrála i Plzeň, která porazila 2:0 Pardubice, které hrály hodinu v deseti.

Radost fotbalistů Slovácka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Karviná - Slavia Praha 1:3

Slavia rozhodla o vítězství v Karviné až po přestávce, když se nakonec radovala 3:1. Po trefách Abdallaha Simy a Jana Kuchty sice snížil za domácí Qose z penalty, ale pojistku přidal v závěru Olayinka. Pražané na čele tabulky odskočili Jablonci a Spartě na rozdíl devíti bodů, Slezané čekají na výhru od 19. prosince.

Sparta - Mladá Boleslav 1:0

Už devět zápasů čekají v Mladé Boleslavi na výhru a v Praze na Letné se marně pokoušeli získat aspoň bod. Sparta využila tlaku, který vyvinula hlavně v úvodu druhého poločasu, kdy už ani výborný gólman Diviš nestačil zastavit střelu Karĺssona. Sparta tak udržela krok s druhým Jabloncem, který drží druhé místo jen lepším skóre. Zato Boleslav je až patnáctá s pouhými deseti body.

Plzeň - Pardubice 2:0

Konečně. Fotbalisté Plzně si oddechli. Ambiciózní celek vyhrál teprve druhý z posledních devíti ligových zápasů. Odnesl to nováček z Pardubic, který hrál v Plzni hodinu bez vyloučeného kapitána Šejvla. Plzeňské trápení ukončil až v 81. minutě Havel, jehož trefu musel schválit až rozhodčí u videa. A výhru 2:0 v nastaveném čase potvrdil gólem Bucha.

Jablonec - Příbram 2:1

Marně se snažili fotbalisté předposlední Příbrami odvézt nějaký bod ze zasněženého stadionu druhého Jablonce. Ten sice v úvodu druhého poločasu prohrával, když se trefil Nový, ale pak dvakrát odpověděl uzdravený jablonecký útočník Kratochvíl, který nejdříve využil chyby hostující obrany a potom proměnil panaltu. Jablonec bodoval v posledních devíti ligových zápasech, z nichž vyhrál osmý.

České Budějovice - Teplice 2:0 

Vítězství budějovickému celku zajistili Maxim Talovierov z Ukrajiny a Čolič z penalty. Tu na druhé straně naopak neproměnil v 79. minutě Řezníček. Teplice tak po debaklu s Jabloncem v minulém kole prohrály v jarní části soutěže i druhý zápas, zatímco Budějovice podruhé zvítězily.

Bohemians 1905 - Slovácko 1:3

Famózní formu si drží fotbalisté Slovácka. Poprvé v historii vyhráli v lize pět duelů v řadě, když na stadionu Bohemians 1905 zvítězili 3:1 a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Tandem Sparta Praha - Jablonec, který má zápas k dobru, už mají na dohled dvou bodů. V Ďolíčku rozhodli už před pauzou po dvou penaltách Jana Klimenta a zásahu Jana Kalabišky. Domácí už jen korigovali gólem Davida Puškáče.

Zlín - Baník Ostrava 1:1

Ani ve třetím jarním duelu nedosáhli fotbalisté Ostravy na výhru. Baník sice vedl na půdě Zlína, když si vlastní gól dal Petr Buchta, ale "ševci" vyrovnali po proměněné penaltě Tomáše Poznara na konečných 1:1. Slezané se tak propadli v tabulce na sedmé místo, domácí, kteří na plný bodový zisk v lize čekají už šest duelů v řadě, jsou dvanáctí.

Sigma Olomouc - Opava 4:1

Šňůru sedmi zápasů bez skalpu soupeře zastavili fotbalisté Olomouce s grácií. Poslední Opavu totiž doma deklasovali 4:1. Dvěma brankami se pod triumf Hanáků podepsal španělský záložník Pablo González, první gól mezi českou elitou oslavil osmnáctiletý Kryštof Daněk. Slezané hráli od závěru úvodního dějství v oslabení po vyloučení Christa Tiéhiho a protáhli sérii bez výhry na devět kol, mají však k dobru jedno odložené utkání.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 0:3

Liberec rozhodl o jasné výhře 3:0 v Brně už v úvodním dějství, kdy se trefili zdálky John Mosquera a poté i někdejší hráč Zbrojovky Michael Rabušic. Po změně stran se ještě prosadil Jakub Pešek. Slovan v lize popáté za sebou neprohrál, naopak brněnský nováček potvrdil, že je na domácím hřišti nejhorším týmem soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články