Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Město na kolech - XXIII. ročník

Sparta se plácla přes kapsu a doladila přestup Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť

Spekulace z posledních dní se staly realitou. Sparta Praha získala kosovského reprezentačního útočníka Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť. Podle médií za něj zaplatila čtyři miliony eur (100 milionů korun), což z třiadvacetiletého hráče dělá jednu z nejdražších posil v historii tuzemské nejvyšší soutěže. Rrahmani podepsal s českým mistrem víceletou smlouvu.

Albion Rrahmani pózuje na Letné
zdroj: x.com/AC Sparta Praha

Rrahmani dal v minulé sezoně rumunské ligy 17 branek a byl třetím nejlepším střelcem. Předtím působil v kosovském Ballkani, kde v ročníku 2022/23 tabulku kanonýrů s 21 trefami opanoval.

Jak v Ballkani, tak v Rapidu nastupoval po boku svého krajana Ermala Krasniqiho, jenž na Letnou přišel v červnu.

V kosovské reprezentaci debutoval Rrahmani loni v září v kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Rumunsku. Dosud si za národní tým připsal pět startů, na premiérovou branku čeká. "Albion má ve svém věku velký potenciál se nadále rozvíjet. Dokáže být velmi produktivní, což dokládají jeho statistiky z posledních dvou sezon. Věříme, že v našem herním stylu se bude ještě zlepšovat," poznamenal sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sto milionů korun v minulosti stáli také rumunský záložník Nicolae Stanciu a stoper David Zima při přestupu do Slavie.

Podle médií Sparta zároveň dolaďuje také příchod obránce Marcose Lópeze. Peruánský reprezentant byl měl dorazit z Feyenoordu Rotterdam, jenž vede bývalý trenér letenského mužstva Brian Priske.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články