Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brněnský azyl je minulostí. Opava se v MOL Cupu vrátí domů

Instalace vyhřívaného trávníku na stadionu v Městských sadech je dokonána. Fotbalisté SFC Opava si mohou po více než čtyřech měsících zahrát před početnou skupinou vlastních příznivců. Nováček nejvyšší soutěže pokřtí zrenovovaný pažit v pátečním duelu Českého poháru proti druholigové Jihlavě.

Stadion v Městských sadech v Opavě
zdroj: ČTK autor: Géla František

Hrací plocha v Opavě prošla kompletní generálkou, neboť pod ní scházelo vyhřívání nutné k účasti mezi elitou. Vlastník stadionu, jimž je město, sáhl k rekonstrukci až poté, co si fotbalisté v květnu zajistili postup z druhé ligy. Úvodních šest domácích zápasů aktuálního ročníku tak Slezané museli odehrát v azylu v Brně.

"Všichni se těšíme, sami jsme na utkání zvědaví. Věřím, že návrat bude vítězný. Podle informací, které mám, se očekává velmi slušná návštěva, což mě jen utvrzuje v tom, že Opava je fotbalové město," uvedl trenér Ivan Kopecký.

Kompletní přestavba trávníku i s dalšími úpravami v zázemí už podle dřívějšího sdělení zástupců města měla stát přibližně 40 milionů korun. Podle smlouvy mělo být dílo předáno nejpozději do konce října.

Opava se v domácím prostředí představí poprvé od konce května a svého druholigového souboje proti Frýdku-Místku. První ligové střetnutí v něm pak odehraje 27. října s Příbramí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články