Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Renovace opavského stadionu pokračuje. Poprvé by se tam mohlo hrát na konci října

Nováček fotbalové ligy z Opavy prožívá složitý návrat do nejvyšší soutěže. Stále se totiž nemůže spolehnout na výhodu domácího prostředí. Ještě více než měsíc bude muset kvůli rekonstrukci vlastního stadionu hrát v brněnském azylu. Ta nejzásadnější část rekonstrukce je ovšem už hotova.

Sport
zdroj: ČT4

Nejnáročnějším úkolem rekonstrukce hrací plochy bylo odvezení takřka půlmetrové vrstvy zeminy. "Teď připravujeme celoplošnou drenáž, závlahu a provádíme hlavní vedení pro topný kanál," přiblížil stav majitel stavební firmy Zdeněk Philipp.

Finálním krokem bude pokládka travních pásů. Neopravuje se však jen hrací plocha. Diváci se dočkají nové velkoplošné obrazovky a zvětší se i stání pro kameramany. "Ve vnitřních prostorech pracujeme na novém presscentru," doplnil technický ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

Je nám líto, video expirovalo.
Skončila nejsložitější část renovace opavského stadionu

Prvním utkáním, které se odehraje na rekonstruovaném stadionu, by mohlo být to s Příbramí o posledním říjnovém víkendu.

"Zatím se to třeba nezdá, ale kluci odvádějí skvělou práci. Mezi tréninkem jsem přišel také pomoct a zajezdit si. Snad to vykopneme včas a za měsíc se tady bude hrát," hlásil s úsměvem na sedadle bagru záložník slezského klubu Nemanja Kuzmanovič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články