Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Boleslav musela s Karvinou otočit výsledek. Hradec přidržel Budějovice u dna a Liberec bodoval i v deseti

Sníh přeložil některé zápasy 17. kola fotbalové ligy. Tři se dohrávaly ve středu. Hradec Králové přijel do Českých Budějovic a nenechal tamnímu Dynamu ani bod a nedal mu šanci opustit poslední místo v tabulce. Karviná začala v Mladé Boleslavi skvěle – vedla 2:0, ale nakonec jí zůstal jen bod. Liberecký Slovan si přijel do Prahy proti Bohemians pro body, a když dohrával půl hodiny v deseti, veze domů aspoň jeden za remízu 0:0.

České Budějovice – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Karviná vedla 2:0, ale veze domů jen bod

Tonoucí Karviná a bývalé sebevědomí hledající Mladá Boleslav. Oba týmy po třech porážkách za sebou chtěly bodovat naplno. Daleko lépe začala Karviná, která ve 13. minutě po trefách Memiče a Doležala vedla už 2:0. Domácí celek se z toho šoku ale probral a Ladara ve 25. minutě snížil. V nastaveném čase první půle mohl vyrovnat Júsuf Hilál, ale penaltu neproměnil. Trefil se až ve druhé půli, kdy si naskočil nejvýš na Kušejův centr. A pak už se skóre nezměnilo.

Marek Kulič, trenér Mladé Boleslavi, litoval špatného vstupu do zápasu. "To bylo katastrofální, za 13 minut 0:2. Mára Suchý škobrtnul, nabídnul gól soupeři jak na podnose a pak tam neuhlídal útočníka Karviné. Patnáct minut jsme byli úplně zmrazení, což je logické. Pak jsme se trošku osmělili. Byly tam nějaké náznaky, bohužel nám to nevycházelo. Díkybohu pak Ladra trefil z dálky kontaktní gól na 2:1. Penaltu Júsuf Hilál nedal. Karviná tam chytře protestovala, natáhlo se to asi na tři čtyři minuty. Pro zahrávajícího hráče je to vždycky nepříjemné a gólman ho vychytal. Druhou půli jsme měli ohromný tlak, bohužel jsme dali jenom jeden gól na 2:2. Tlak se stupňoval, centry tam lítaly, ale bohužel nám nebylo přáno. Remíza je pro nás obrovská ztráta a zklamání."

Juraj Jarábek na lavičce soupeře si naopak vstup do utkání pochvaloval. "Po pěkných akcích jsme získali dvougólové vedení. Škoda gólu na 1:2, byl velmi laciný. Fleišman byl venku, dvě minuty nebyl na hřišti. Ladra to výborně trefil, ale myslím, že se tomu gólu dalo zabránit. Musím pochválit Dominika Holce za chycenou penaltu, to nás zase povzbudilo. Druhý poločas jsme chtěli hrát aktivně, nenechat se zatlačit, ale Boleslav má dopředu opravdovou kvalitu. Byli trpěliví, měli hodně standardních situací. Potom zaslouženě vyrovnali. Ale my jsme to ubránili a musím chlapcům poděkovat za obětavost. Dneska nám je ten jeden bod sladkou odměnou. Myslím, že jsme si ho zasloužili."

FK Mladá Boleslav – MFK Karviná 2:2 (1:2)

Branky: 25. Ladra, 64. Hilál – 7. Memič, 13. Doležal. Rozhodčí: Szikszay – Kubr, Kotalík – Černý (video). ŽK: Suchomel, Mareček, Sakala – Boháč, Fleišman, Traoré, Doležal. Diváci: 960.

M. Boleslav: Trmal – Fulnek (63. Matějovský), Suchý, Karafiát, Suchomel – Mareček (88. Kubista), Sakala (88. Šimek) – Kušej, Ladra (63. Pulkrab), Jawo (46. Solomon) – Hilál. Trenér: Kulič.

Karviná: Holec – Traoré, Bederka, Svozil, Fleišman – Boháč (46. Krčík), Čavoš – Memič (72. Žák), Budínský (58. Ezeh), Papalelé (58. Iván) – Doležal (71. Akinyemi). Trenér: Jarábek.

Hradec prohloubil problémy Českých Budějovic

Poslední místo a šest porážek za sebou se na budějovickém celku podepsaly. Jihočeši se marně snažili nepříznivou bilanci zastavit na svém stadionu, kam přijel Hradec Králové. Ten si naopak počínal sebevědomě a do šaten šli jeho hráči v poločase se zaslouženým vedením 2:0, když Šiproše v brance Budějovic překonali Čmelík a Kučera. Přes snahu budějovických hráčů se už skóre nezměnilo.

Budějovický kouč Tomáš Zápotočný přiznal, že psychika jeho hráčů není dobrá. "Je vidět, že hráči mají špatnou situaci v hlavách. Nedrží nás ani zkušení hráči, kteří nejsou schopni zvednout prapor a zlomit těžkou situaci. Ale snažím se být nad věcí, je to jen fotbal, jsou důležitější věci než prohry, třeba zdraví. Ale už je nejvyšší čas, aby se něco změnilo."

Jeho protějšek Václav Kotal si pochvaloval první výhru v sezoně na hřišti soupře. "Je naprosto zasloužená, protože jsme byli efektivnější a průběh zápasu jsme kontrolovali. Soupeř měl závary, ale do vyložené šance se nedostal. My mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale hlavně jsem rád, že po utkání s Ostravou, kdy jsme dostali – jak říkám – zakázané góly, jsme udrželi nulu. Věřím, že nám to pomůže kluky nabudit před posledním zápasem podzimu, který nás čeká už za tři dny ve Zlíně. Přece jen už je znát únava, tak věřím, že to klukům naleje trochu sil."

Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 0:2 (0:2)

Branky: 4. Čmelík, 45.+1 Kučera. Rozhodčí: Rouček – Hrabovský, Hádek – Batík (video). Bez karet. Diváci: 783.

Č. Budějovice: Šípoš – Osmančík (62. Adediran), Havel, Nikl, Trummer – Skalák (46. Hellebrand), Suchan (46. Šigut), Hubínek (79. Čoudek), Čermák, Alli – Ondrášek. Trenér: Zápotočný.

Hradec: Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (69. Krejčí), Kodeš, Kučera, Horák – Pudhorocký (69. Juliš), Vašulín (75. Hais), Pilař (82. Ševčík). Trenér: Kotal.

Liberec uhrál v Ďolíčku bod i v deseti

Rozjetý Liberec, který bodoval v posledních šesti zápasech, z nichž čtyři vyhrál, přijel do pražských Vršovic pro další body. Jeho hráči měli lehce navrch. Bohemians dostali velkou šanci rozhodnout zápas, když byl v 58. minutě po druhé žluté kartě vyloučený Nigerijec Ghali. Tlak Bohemians pak sílil, ale gól fanoušci ani potom neviděli, i když se i liberečtí hráči snažili překvapit z brejků.

Jaroslav Veselý, kouč Boheminas, viděl výsledek jako zasloužený. "Prvních 15 minut se nám dařilo kontrolovat hru, byť bez výraznějších příležitostí. Okolo 20. minuty jsme soupeře po standardce pustili do velké příležitosti, kterou Jedlička chytil. Od té doby byl Liberec do konce prvního poločasu nebezpečnější a vytvořil si tři velké příležitosti. My jsme v první půli hráli takový bezpohlavní fotbal. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a vygradovalo to tou červenou kartou. Pak se trochu změnily síly na hřišti, jeden tým si trochu couvne. V plné nahotě se ukázalo to, co nás trápí celý podzim – dobrat se k brance. Něco jsme si vytvořili, ale Liberec dobře bránil. Přes nějaké závary jsme ve finále málem ještě inkasovali. Vzhledem k průběhu obou poločasů je remíza zasloužená. Ale nejsem spokojen s tím, co předvádíme dopředu."

Liberecký trenér Luboš Kozel byl s výsledkem nakonec spokojený. "Myslím, že to byl velice bojovný zápas. Domácí vsadili na agresivitu a my jsme s tím měli 10 až 15 minut problém. Od 15. minuty jsme ale byli v prvním poločase fotbalovějším i lepším týmem na hřišti. Měli jsme dvě tutové šance, které jsme neproměnili. To byl důvod, proč jsme to dnes nezvládli vítězně. Pak se průběh utkání zlomil červenou kartou, která určila ráz závěru. I v deseti jsme to ale zvládli slušně."

Bohemians Praha 1905 – Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Volek – Podaný, Žurovec – Starý (video). ŽK: Hrubý, Hůlka, Vondra – Ghali, Frýdek, Bačkovský. ČK: 58. Ghali. Diváci: 2579.

Bohemians: Jedlička – Kadlec, Vondra, Hybš – Dostál, Hůlka, Hrubý (57. Jánoš), Kovařík (73. Hála) – Beran (83. Mužík) – Prekop (83. Köstl), Kozák (57. Puškáč). Trenér: Veselý.

Liberec: Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Purzitidis – Ghali, Žambůrek (90.+2 Varfolomejev), Červ, Mikula – Frýdek (83. Horský), Tupta (61. Fukala) – Kulenovič (90.+2 Rabušic). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články