Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Nezmar už Tvrdíka brzdit nebude. Rozjede to Slavii ještě víc, nebo ji to zpomalí?

Sliná trojka se rozpadá. Značka TNT (Trpišovský, Nezmar, Tvrdík), která udělala ze Slavie tým, který se dostal do povědomí evropského fotbalu, už nebude kompletní. Jan Nezmar koncem srpna skončí ve funkci sportovního ředitele. Podle všeho proto, že jeho názor na fungování klubu je přece jen o dost konzervativnější, než prezidenta Jaroslava Tvrdíka, jehož vize jsou velmi nákladné a hrozí, že křídla, na nichž nyní červenobílý celek letí Evropou, se změní v závaží, které stáhne klub na dno.

Jaroslav Tvrdík a Jan Nezmar
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Bývalý útočník Nezmar už myslel na odchod z téhle privilegované pozice v Edenu před rokem, ale na poslední chvíli se rozhodl jinak. Nejspíš poté, co Tvrdík přece jen zacouval ve svých přefouknutých plánech zpátky do reality.

Nyní už ale čas loučení skutečně nastal a co bude následovat, se dá jen velmi těžko uhodnout. Každopádně se teď pozná, jak významná byla Nezmarova role ve Slavii. A tady je hned několik možných scénářů.

První: Nic se nestane, protože jeho nástupce Jiří Bílek už stačil od svého předchůdce hodně odkoukat a taky proto, že zkrátka nikdo není nenahraditelný.

V čem Slavia vytvořila monstrum? Více nabízí FOTBAL FOKUS PODCAST:

Druhý: Tvrdík se už poučil a uvědomil si, kde je realita a že udělat ze Slavie pražský Real Madrid není zrovna reálné, a zvolí kompromis mezi sny a realitou.

Třetí: Tvrdík se nepoučí, Bílek bude jen jeho nástrojem k realizaci megalomanských vizí a dopad bude tvrdý.

Čtvrtý: Nejdůležitější z TNT, kouč Jindřich Trpišovský, nebude mít bez Nezmara už tak silnou vazbu ke Slavii a plnit představy vedení bude pro něho čím dál těžší a přijme nabídku na lukrativní angažmá.

Pátý: ... Zkrátka možností je x.

Důležitý článek řetězu praskl a uvidí se, jak se jim ho ve Slavii podaří spojit, aby se nenarušila jeho pevnost. A o tom, že sílu bude Slavia na cestě do Ligy mistrů potřebovat, není pochyb, protože jakýkoliv nedostatek se nakonec projeví na hřišti.

"Nesu si ze Slavie spoustu zážitků, které mi zůstanou do konce života," vzkázal fanouškům na rozloučenou Nezmar s tím, že právě kvůli těmto zážitkům fotbal dělá. "Byla tu výborná atmosféra, uvnitř týmu i celého klubu a všem kolegům za to chci poděkovat," dodal.

I Tvrdík doprovodil zdánlivou idylku Nezmarova odcházení na osciálních sítích: "Honza si zaslouží respekt a úctu. Pomohl vytvořit jeden z nejsilnějších klubů regionu. Vždy bolí, když odchází člen rodiny. Každý ale má právo jít svojí cestou," napsal.

Každopádně má červenobílá rodina za sebou jeden rozvod. Přišla o důležitého člena, a protože všichni už ze školy víme, že každá akce vyvolá rekaci, čekáme jen na to, jaká ta reakce bude.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články