Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

BLOG: Opustí Nezmar Slavii? Nikdo neví. Jindy sdílný Tvrdík mlčí

"Ať jsi šampión nebo třeba poslední," nesl se celou podzimní sezonu nad stadionem v Edenu zpěv spokojených fanoušků Slavie, která udělala z ostatních týmů ve fotbalové lize komparz. Jo, to se to fandí, když všechno šlape. Slávisté se rozloučili s podzimní částí téměř exhibičním výkonem a čtyřmi góly v brance rozjetých Českých Budějovic. A zdálo se, že v klubu je všechno tak ideální, že ten červenobílý fotbalový válec nemůže nic zastavit.

Tak to v naší lize zkrátka nyní je. Červenobílá síla, jak také zní často Edenem, je ze všech nejsilnější. Jenže nějaký háček to přece jen má. Když tu sílu nedokážou ve Slavii sami zkrotit a poslat správným směrem, může se otočit proti nim.

To si nejspíš uvědomil sportovní ředitel Jan Nezmar, když se objevila v médiích zpráva, že dal výpověď. To se nakonec zřejmě ukázalo jako přešlap, neboť to jindy velice sdílný šéf klubu Jaroslav Tvrdík v krátké zprávě deníku Sport údajně jedním slovem odmítl. Na další dotaz, jestli se o jeho odchodu ve Slavii jedná, už muž, který jindy informacemi doslova plýtvá, ale deníku neodpověděl. A tak dohady zůstaly.

Ani lidé, kteří mají k vedení Slavie blízko a jindy vědí všechno, teď informace nemají. Proto se množí dohady o tom, že se za hradbou mlčení něco děje. Idylka, kdy se do Edenu sypaly peníze z Číny a Tvrdík získal ty správné lidi k tomu, aby je dokázali správně zpřevodovat do odpovídajících výsledků a celkově přetvořit v pozitivní atmosféru kolem celého klubu, může být narušena.

Bývalý politik Tvrdík mě překvapil tím, co dokázal. Že by v tak krátkém čase dokázal v našem skromném fotbalovém rybníčku vychovat takovouhle štiku, to nejen mě nenapadlo ani ve snu. Na rozdíl třeba od Daniela Křetínského, majitele Sparty, si totiž dokázal rychle najít správné poradce a výsledky se dostavily.

Jenže ideální stav neexistuje a když, tak ne napořád. V tuhle chvíli je klid v Edenu mírně narušen. Hodný slávistický táta Tvrdík, jindy sdílnější než je třeba, nyní přerušil na sociálních sítích tok informací. Je to celkem pochopitelné, protože jak známo, špinavé prádlo se má prát doma. Jenže slávistická prádelna má tolik příznivců, že by si nějakou tu informaci určitě zasloužili, zvlášť když tak byli naučeni.

Teď ale dál zůstávají jen nepotvrzené dohady. Podle nich to vypadá, že se Tvrdíkovy a Nezmarovy vize budoucnosti rozcházejí. Bývalý fotbalista Nezmar s ekonomickým vzděláním je podle nich umírněný, zatímco Tvrdík by se rozmáchl, i když čínské investice už přibývat nemají. A stále ještě nejspíš současný sportovní ředitel se obává, že by za pár let mohly zbýt Slavii jen dluhy a vzpomínky na slavné časy, kdy se remizovalo na Camp Nou. To tu konec konců už jednou bylo, jen bez remízy s Barcelonou.

Důležité je ten balónek slávistického štěstí nepřefouknout, nebo praskne. A otevřít kohoutky informací by bylo třeba, už protože to dotváří nastolenou atmosféru kolem klubu. Místo toho mohou zatím příznivci jen spekulovat, že se něco děje. Přitom by stačilo, aby si na Twitteru šéfa klubu přečetli jasně: jednáme s Honzou Nezmarem o jeho setrvání v klubu. Tečka. Na férovku. Tak jak si to Tvrdík sám nastavil.

Místo toho šéf klubu mezitím potvrdil, že nemlčí o všem a umí se pochválit, když oznámil červenobílému světu, že udržel hlavního strůjce slávistického úspěchu trenéra Jindřicha Trpišovského, kterému podle očekávání chodí zajímavé nabídky ze zahraničí. Přitom musí vědět, že není všem dnům ani nabídkám konec, o čemž se v létě přesvědčil v případě Michaela Ngadeua, který přes Tvrdíkova tvrzení na sociálních sítích nakonec stejně odešel. Ale informace nechyběly a slávistická veřejnost byla přitom.

Zkrátka, když si nastavím informační laťku tak vysoko, jak jen to jde, a pak ji začnu podlézat - není to dobré. To by si měl hlavní tvůrce slávistického úspěchu uvědomit, protože je jisté, že ne všechny dny bude na Eden svítit sluníčko a ne všechny zprávy budou příjemné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články