Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Sýkora přestupuje ze Slavie do polské Poznaně, Beran se vrací na hostování do Liberce

Jan Sýkora skončil po třech a půl letech ve Slavii Praha a podepsal čtyřletou smlouvu v polském Lechu Poznaň. Desetinásobný český reprezentant v sešívaném dresu získal v roce 2017 mistrovský titul a o rok později vítězství v poháru, v uplynulých dvou sezonách hostoval na severu Čech. Na hostování v Liberci stráví sezonu Michal Beran. Čerstvě dvacetiletý záložník je sedmým slávistou, který z Edenu zamířil na hostování do Slovanu, odkud Beran po konci minulého ročníku přestoupil do týmu úřadujících mistrů.

Nyní šestadvacetiletý Sýkora přišel do Slavie v lednu roku 2017. Jarní část sezony 2018/19 strávil v Liberci a celý minulý ročník v Jablonci. V české nejvyšší soutěži odehrál levonohý záložník 137 zápasů a vstřelil 19 gólů.

"Honza Sýkora toužil po svém prvním zahraničním angažmá. Lech Poznaň o něj měl dlouhodobý zájem, který nyní vyvrcholil. Jedná se o největší přestup v historii polského klubu. Honzovi přejeme v jeho novém angažmá hodně štěstí a děkujeme mu za to, co pro Slavii udělal. Zejména při prvním titulu byl jeho podíl na úspěchu obrovský a všichni si jej jistě budeme pamatovat," uvedl Jiří Bílek, jenž od září vystřídá Jana Nezmara ve funkci sportovního ředitele Slavie.

"Do Slavie jsem šel s nějakými cíli, nějakými sny. A ty se mi tu splnily. Okusil jsem, jaké to je vyhrát ligu a pohár. Zahrál jsem si před plnými tribunami v Edenu evropské poháry. Byl jsem tu šťastný, ale teď je přede mnou další etapa. Být v největším klubu v Česku bylo krásné. Budu na to vždy vzpomínat," uvedl plzeňský rodák Sýkora.

Beran absolvoval se Slavií letní přípravu a nastoupil i do obou přípravných zápasů. "Příprava mi dala hrozně moc. Nikdy jsem těžší přípravu nezažil. Snažil jsem se nasát novou atmosféru a kluci mi moc pomohli. Doufám, že se mnou byli všichni spokojení a jednou Slavii pomůžu," řekl Beran.

Do Slovanu se vrací kvůli zápasovému vytížení. "Domluvil jsem se dohromady s trenéry, že to ještě teď bude rozumnější kvůli velké konkurenci v záložních řadách týmu. V Liberci budu hrát kvalitní zápasy a doufám, že až se vrátím, budu na Slavii připravený a budu jí mít co dát," uvedl Beran, který si dosud připsal 12 ligových startů a jeden gól.

Kromě něj přestoupili před sezonou z Liberce do Slavie také Ondřej Karafiát, Jan Kuchta a Tomáš Malinský. Opačným směrem zamířili na hostování Jakub Jugas, Jan Matoušek, Júsuf Hilál, Jakub Hromada, Mohamed Tijani a Daniel Kosek.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík oznámil, že klub umožní hráčům na hostování, aby ve vzájemných zápasech proti červenobílým mohli nastoupit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články