Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Baník zastavil vítěznou sérii Hradce, ale přesilovku v kýžený gól neproměnil

Bezbrankovou remízou 0:0 skončilo utkání 7. ligového kola mezi Hradcem Králové a Ostravou. "Votroci", kteří hráli více než 35 minut v početním oslabení po vyloučení Filipa Novotného, tak neprodloužili třízápasovou šňůru výher, ale přesto zůstali na třetím místě v tabulce. Baník oslabení soupeře nevyužil, počtvrté za sebou nezvítězil a je čtrnáctý.

Utkání Hradec Králové - Ostrava
zdroj: ČTK

Za Ostravu poprvé v sezoně nastoupil uzdravený stoper Lischka, v sestavě Hradce dostali premiérově šanci i obránce Čihák a záložník Trusa, kteří v týdnu přišli na hostování z Plzně.

Bojovný a opatrný úvodní poločas nabídl jedinou velkou šanci ve 42. minutě, kdy domácí brankář Reichl reflexivně vyrazil hlavičku Jiřího Klímy. Šlo o první pokus Baníku v zápase. "Asi to byl nejtěžší zákrok. Byl jsem už trošku nakročený na centr a musel se přesouvat na přední tyč. Byl jsem hodně nízko, normálně tak nízko nechytám, takže jsem to tahal trošku za sebou," poznamenal Reichl.

Hosté jako první zahrozili i po změně stran. Jiří Klíma po kombinaci s Kuzmanovičem ale na Reichla nevyzrál ani přízemní střelou, kterou královéhradecký brankář vyrazil.

Krátce nato domácí náhradník Novotný těsně před šestnáctkou stáhl rozběhnutého Buchtu, jenž v pádu trefil tyč, a po 10 minutách na trávníku byl vyloučen. Pro Hradec to byla čtvrtá červená karta v ligovém ročníku, více jich dostali jen hráči Jablonce - pět.

Ostravští si v přesilovce vytvořili tlak, ale dál zahazovali šance. Buchta křížnou střelou těsně minul branku a Kuzmanoviče znovu vychytal pozorný Reichl. Královéhradečtí nápor Baníku ustáli a v závěru už ho ke své šestnáctce nepouštěli.

V úvodu nastavení domácí dokonce mohli vstřelit gól, ale Laštůvka zblízka vyrazil Čihákovu hlavičku po rohu. Slezané s Hradcem v nejvyšší soutěži bodovali počtvrté za sebou, ale svou ligovou šňůru bez venkovní výhry protáhli už na devět duelů.

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Radina - Mokrusch, Volf - Berka (video). ŽK: Harazim, Smrž, Reichl - Lischka, Fleišman, Takács, Šehič. ČK: 55. Novotný (Hradec). Diváci: 2022.

Hradec: Reichl - Jakub Klíma, Čihák, Smrž - Gabriel, Rada (75. Ševčík), Kodeš, Ryneš (46. Novotný) - Kubala, Vašulín (65. Harazim, 84. Rybička), Trusa (65. Kučera). Trenér: Koubek.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe (72. Šehič), Frydrych, Lischka, Fleišman - Miškovič (53. Jaroň), Takács - Kuzmanovič, Kaloč, Buchta - Jiří Klíma. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články