Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Baník je v Tipsport lize stále stoprocentní, Slovácko se rozešlo smírně s Alkmaarem

Druhé utkání, druhé vítězství. Fotbalisté Baníku Ostrava porazili v utkání skupiny D Tipsport ligy účastníka druhé slovenské ligy Poprad 3:2 a zatím jsou nejlepším týmem základní části zimního turnaje. Dařilo se také Slovácku, které v přípravném duelu v tureckém Beleku remizovalo s nizozemským Alkmaarem 1:1.

Fotbalisté Baníku Ostrava v utkání s Popradem
zdroj: twitter.com/FC Baník Ostrava

Baník měl s Popradem od začátku převahu, kterou v prvním poločase zúročil Hrubý. Po změně stran pak zvýšili dvěma góly krátce za sebou Jakub Šašinka a Fillo, ale i přesto se třetí tým české nejvyšší soutěže nečekaně strachoval o výhru. Šestý celek druhé slovenské ligy totiž dvěma brankami snížil, nicméně srovnat se mu už nepovedlo.

"Bylo to opět hlavně o kondiční účelu, aby hráči zápas odběhali a napadali. To jsme tam viděli. Dokázali jsme soupeře přehrát a utéct na 3:0, ale pak jsme byli trochu bohorovní. Dostali jsme kontaktní gól a po chybě gólmana se to zdramatizovalo. To byla škoda," řekl trenér Slezanů Bohumil Páník.

Ostrava je zatím jediným týmem Tipsport ligy, jenž získal šest bodů. V základní části soutěže tradičního zimního turnaje se hraje o to, kdo se připojí k třem jistým účastníkům Final Four na Maltě - Mladé Boleslavi, Slovanu Bratislava a obhájci trofeje, druholigovému Brnu. Baník však dopředu avizoval, že na Maltu v případě úspěchu neodcestuje.

Zimní fotbalová Tipsport liga:

Skupina D (Orlová): Baník Ostrava - Poprad 3:2 (1:0) 
Branky:
 32. Hrubý, 61. J. Šašinka, 63. Fillo - 76. Jančo, 81. Horváth z pen. 
Ostrava: I. poločas: Laštůvka - Celba, Procházka, Stronati, Granečný - Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer - Kuzmanovič, J. Šašinka. II. poločas: Budinský - Pazdera, Breda, Azackij, Granečný - Fillo, Jánoš, Kaloč, Jirásek - J. Šašinka, Diop. Trenér: Páník.

Slovácko remizovalo s Alkmaarem

Slovácko v úvodním měřění sil na soustředění v Turecku uhrálo nerozhodný výsledek s Alkmaarem díky vyrovnávacímu zásahu Machalíka z 88. minuty. Je ovšem nutno podotknout, že favorizovaný soupeř vzhledem k druhému dnešnímu střetnutí s Fenerbahce Istanbul nenastoupil v nejsilnější sestavě.

Za Slovácko zasáhli do utkání i tři testování hráči - záložník Nikos Anastasopulos, bratr sparťana Eldara Čiviče Muharem a obránce Nemanja Mirosavljevič.

"Z kondičního hlediska to splnilo naše představy, ale v dalších aspektech nás soupeř předčil. Přestože jsme v plné zátěži a únava se na hráčích logicky projevuje, tak jsou věci, které musíme zvládat, a z hlediska organizace hry tam bylo spoustu nedostatků. Kvalita byla patrná na míči, kde byl velký rozdíl," řekl kouč Slovácka Martin Svědík.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:

Slovácko - Alkmaar 1:1 (0:1)
Branky:
88. Machalík - 33. Johnsen.
Slovácko: Daněk (46. Nemrava) - Šimko (60. Juroška), Hofmann (60. Mirosavljevič), Krejčí (46. Kadlec), M. Čivič (60. Reinberk) - Petr (60. Navrátil), Sadílek (60. Machalík), Anastasopulos (60. Daníček), Kalabiška (60. Rezek), Hellebrand (60. Janošek) - Kubala (60. Zajíc). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články