Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šuralův odchod ze Sparty na spadnutí? Tradiční destinace: Turecko

Josef Šural má údajně namířeno ze Sparty do Turecka. Letenský klub, kde osmadvacetiletému fotbalistovi v létě končí smlouva, se domluvil s Alanyasporem, který by za dvacetinásobného českého reprezentanta mohl zaplatit asi čtyři miliony korun. Záleží však ještě na dohodě čtrnáctého týmu turecké ligy s hráčem. Definitivní verdikt by měl padnout ještě během čtvrtka.

Šural působí ve Spartě od ledna 2016 a v lize za ni nastřílel dvacet branek v 67 zápasech. S klubem se však nedohodl na novém kontraktu a sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický před zahájením zimní přípravy uvedl, že se situací bývalého hráče Liberce nebo Brna zabývá. "Se vším respektem k Pepovi musíme najít dobré řešení pro všechny strany," uvedl před časem.

Turecko je pro české hráče v poslední době tradiční destinací. V Alanyasporu už působili dva Češi: záložník Tomáš Borek a brankář Zdeněk Zlámal. Klub je momentálně na čtrnáctém místě turecké ligy a bojuje o záchranu.

Jablonec získal stopera Štěpánka z Jihlavy

Ve stínu těchto diskutovaných přestupů posiluje také Jablonec. Na sever Čech přišel z druholigové Jihlavy stoper David Štěpánek. Smlouvu podepsal do konce června 2022 a na Střelnici by mohl nahradit Davida Lischku, který nedávno odešel do Sparty.

Štěpánek je jihlavským odchovancem a před loňským sestupem do druhé ligy si s Vysočinou zahrál i v nejvyšší soutěži. V první lize dosud český mládežnický reprezentant nastoupil k 39 zápasům, gól zatím nedal a zaznamenal dvě asistence. Na podzim pomohl Jihlavě v druhé lize k druhému místu.

Štěpánek už nastoupil za Jablonec k utkání Tipsport ligy s Varnsdorfem a gólem z páté minuty zařídil vítězství 1:0. Severočeský celek navázal na bezbrankovou remízu s jiným druholigovým celkem Pardubicemi a se čtyřmi body se ujal vedení v nekompletní tabulce. Další zápas čeká tým trenéra Petra Rady v rámci zimní soutěže v neděli proti Chrudimi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta na startu přípravy
Zdroj
ČTK, iSport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články