Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Úvodní mítink dostihové sezony viděly Pardubice. Cenu města vyhrál Dusigrosz

V Pardubicích odstartovala dostihová sezona, jejímž úvodním mítinkem byl Zahajovací dostihový den. Ten byl původně plánován na začátek května. Jeho vrcholem bylo úvodní cross country, což je jeden z nejtradičnějších dostihů v rámci moderní historie pardubického závodiště. Z triumfu se nakonec radoval Dusigrosz s žokejem Josefem Bartošem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostihy v Pardubicích trápil déšť. Hlavní závod ovládl Dusigrosz s Bartošem

Vydatný déšť výrazně zasáhl do celého programu pardubického odpoledne. Až na jednu výjimku se běhalo pouze po travnatém oválu a koně se tak vyhnuli oranici i crossovým překážkám uvnitř závodiště.

Z Ceny města Pardubice čtyři trenéři své koně raději škrtli, a tak se utkali pouze čtyři soupeři. Stylem start–cíl se prosadil specialista na zelené skoky a dostihy na okruhu – Dusigrosz v sedle s žokejem Josefem Bartošem. Druhý doběhl do cíle svěřenec trenéra Josefa Váni Aeneas v sedle s žokejem Janem Kratochvílem.

"Dusigrosz si měl vyzkoušet cross, ale to nevadí. Je specialista na trávu a dneska využil svých zkušeností ze zahraničí," uvedl Bartoš, trojnásobný vítěz Velké pardubické. "Věděl jsem, že na téhle půdě, pokud bude dobře skákat, může Dusigrosz Evžena porazit. Ale kdyby se běžel cross, byl by asi lepší Aeneas," doplnil trenér Váňa.

Zahájení dostihové sezony v Pardubicích:

Cena města Pardubic - Úvodní Cross Country Koroka (4500 m, pětiletí a starší koně, dotace 150 000 korun): 1. Dusigrosz (ž. Bartoš, tr. Váňa st., stáj Joly), 2. Aeneas, 3. Evžen. Čas: 6:12,97. Výrok: lehce 6 - 7 - 13.

Další dostihy:
I. Gatsby (ž. Odložil) - Ida - Albatros,
II. Saul (ž. Bartoš) - Silver Seam - Chelmsford,
III. Big Mago (Řezáčová) - Motiv - Vaxerton,
IV. Annie Reilly (ž. Benš) - Mustamir - Cayras Star,
V. Dajuka (ž. Matuský) - Charismatic - Alegoria,
VI. Imphal (ž. Myška) - East River - Sottovento,
VIII. Libuška (am. Plšek ml.) - Focolat du Large - King Heart.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články