Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Memoriál profesora Václava Michala v Chuchli ovládl favorizovaný Rate

Memoriál profesora Václava Michala pro tříleté koně ovládl v pražské Velké Chuchli favorizovaný hnědák Rate. Druhý hlavní dostih mítinku Memoriál Jaroslava Maška pro čtyřleté a starší koně vyhrál překvapivě slovenský účastník Chilli Chocolate.

Je nám líto, video expirovalo.
Rate splnil v Chuchli roli favorita, překvapil Chilli Chocolate

Rate na pražském závodišti navázal na zářijový triumf v Evropském poháru žokejů, během kterého pod vedením Belgičana Christophea Soumillona zvítězil v Gerschově memoriálu. Dnešní dostih na 1400 metrů vyhrál svěřenec trenéra Čestmíra Olehly o jeden a půl délky před Joganvillem.

"Čekal jsem, že vyskočí okamžitě z boxu, ale nestalo se tak. V půli cílové rovinky jsem mu musel dát jednu ránu bičem, ta mu pomohla a potom už to bylo bez problémů," citoval vítězného žokeje Milana Zatloukala server Galopp reporter. Za tři týdny se Rate pokusí uspět ve Velké jarní ceně.

V sedle Chilli Chocolate si připsal první letošní triumf loňský rovinový šampion Adam Floridan. "Myslel jsem si, že úspěchem bude umístění do pátého místa," komentoval nečekané vítězství šestiletého hnědáka stáje Mostry Senica, který vyšel nejlépe z těsného doběhu. První čtyři koně v cíli od sebe dělil vždy jen krk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články