Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Na Tour v budoucnu zase vyhraji. Se svou formou bych to zvládl i letos, lituje Cavendish

Do nominace týmu Quick-Step Alpha Vinyl na letošní Tour de France se nedostal, což pořád těžce nese. Mark Cavendish cítil, že měl formu jako dlouho ne a mohl se osamostatnit v čele jezdců s nejvíce etapovými vavříny na "Staré dámě". A právě tato meta ho nadále láká, takže ani v sedmatřiceti letech nauvažuje o brzkém konci kariéry, naopak vyhlíží další ročníky slavného závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklisté strávili volný den Tour v Carcassonne

"Vím, že v budoucnu znovu vyhraju. Lituji jen jediné věci - byl jsem ve formě, aby se mi to podařilo už letos. Jsem ve své nejlepší formě za posledních deset let. A když člověk pomyslí na to, že to přijde vniveč, je to těžké. Ale nekončím. Myslím, že dokud budu vědět, že mohu vyhrávat, budu pokračovat," řekl Cavendish v rozhovoru s BBC.

Vyhlášený spurtér sice už na konci roku 2020 přiznal úvahy o konci kariéry, ale místo toho se loni vrátil na Tour, přidal další čtyři etapové triumfy a s 34 výhrami se dotáhl na legendárního Eddyho Merckxe. Navíc vyhrál bodovací soutěž.

Letos bývalý mistr světa potvrdil dobrou formu na britském šampionátu, kde vyhrál podruhé v kariéře závod s hromadným startem. Do sestavy belgické stáje na Tour se ale nevešel a zůstal jen mezi náhradníky. Jako spurtér dostal přednost Nizozemec Fabio Jakobsen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články