Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fuglsang má zlomené žebro a na Tour končí. Další dva jezdci měli pozitivní test

Další výrazné jméno končí na Tour de France. Zkušený Dán Jakob Fuglsang musel během volného dne odstoupit kvůli zlomenině žebra, kterou si způsobil v neděli při pádu. "Stará dáma" řeší i další dva pozitivní testy na koronavirus mezi jezdci. Jména Mezinárodní unie UCI neprozradila, jasné je pouze to, že nepatří do elitní dvacítky průběžného pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 15. etapy Tour de France

Pro cyklisty nicméně nemusí pozitivní test nutně znamenat konec v závodě. "Oba jsou naprosto bezpříznakoví a byli umístěni do izolace. Rozhodnutí o jejich pokračování padne zítra," uvedla UCI během volného dne. Konečné slovo budou mít týmoví lékaři a zástupci organizátorů a UCI.

Letošní Tour už muselo po nákaze covidem-19 opustit osm cyklistů s příznaky. Naopak z uvolnění pravidel profitovali dva jezdci: Lucemburčan Bob Jungels směl odstartovat do závodu navzdory pozitivnímu testu krátce před závodem a později vyhrál 9. etapu. Pokračovat mohl také Polák Rafal Majka, klíčový pomocník obhájce prvenství Tadeje Pogačara měl pozitivní výsledek v úterý.

Fuglsang i se zlomeninou etapu dokončil

Fuglsang navzdory zranění etapu mezi posledními s dvacetiminutovou ztrátou na peloton dokončil a chtěl v závodě pokračovat, na doporučení lékařů ale vzdal.

"Už jsem v minulosti jednou se zlomeným žebrem jel. Ale v tomto případě už nebylo co získat, proto je rozumnější to zranění v klidu vyléčit," řekl stříbrný medailista z OH v Riu de Janeiro, jemuž patřilo 59. místo v průběžném pořadí.

V třetím týdnu Tour by tak mělo v úterý pokračovat 151 z původních 176 cyklistů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články