Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sáblíková by mohla jezdit v Bakalově týmu

Praha - Rychlobruslařka a příležitostná cyklistka Martina Sáblíková dostala nabídku připravovat se a závodit za nový tým, který založil český podnikatel Zdeněk Bakala. Chce v něm vychovávat mladé jezdce pro přední belgickou profistáj Omega Pharma-Quick Step a dvojnásobná olympijská vítězka z ledového oválu by se mohla stát rovněž členem, píše Mladá fronta DNES.

"Teď se musí ona a trenér (Petr) Novák rozmyslet, zda je to zajímá," řekl deníku reprezentační trenér cyklistů René Andrle, který se stal v týmu Etixx-Ihned sportovním ředitelem. Trenér Novák by ji ve společnosti cyklistů rád viděl. "Určitě se chceme dohodnout. Zájem mě potěšil, je to pocta, že Martinu chtějí. Na mistrovství světa si jí všimlo více týmů, ale na tomhle se mi líbí, že má české kořeny, ať už ve formě majitele, funkcionářů nebo závodníků," reagoval kouč Sáblíkové.

Neskutečná nabídka, neuvěřitelná věc

Nejlepší česká rychlobrusařka se dvakrát účastnila mistrovství světa na kole a letos v časovce vybojovala deváté místo. Uvažuje také o startu na letních olympijských hrách za čtyři roky. "Nevidím důvod, proč by se nemohla kvalifikovat na letní hry v Riu," řekl Andrle.

Ten se Sáblíkovou pracoval už jako trenér reprezentace na světovém šampionátu. "Její talent, co se týče fyzických parametrů, je neskutečný," uvedl. "V české ženské cyklistice objektivně nemá konkurenci. Technicky ještě není tam, kde má být, ale pokud najede jen 2 000 kiláků ročně, je to normální. Každý rok však jde úžasně nahoru," dodal.

Zdeněk Bakala a jeho cyklistický tým
zdroj: ČTK/AP

I Sáblíkové se šance jít do Bakalova týmu zamlouvá. "Taková nabídka je pro mě něco neskutečného. Když vyjde, budu moc ráda," řekla.

Etixx chystá také společná soustředění s Omegou, takže by si Sáblíková mohla zatrénovat s esy světové cyklistiky jako Markem Cavendishem, Tomem Boonenem či s krajany Zdeňkem Štybarem a Františkem Raboněm. "Svézt se s nimi by pro mě byla čest, opravdu neuvěřitelná věc," uvedla nejlepší světová rychlobruslařka na dlouhých tratích.

V první řadě Soči

Její prioritou je nicméně zimní olympiáda v Soči, kde bude obhajovat zlato na trojce, pětce a bronz v závodu na 1 500 metrů. "Přesto může v létě 2013 absolvovat výcvikový tábor ve společnosti těchto cyklistů. Martině neuškodí, když bude týden nebo 10 dnů jezdit jen na kole," dodal Novák.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články