Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sáblíková by se mohla dát na profesionální cyklistiku

Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková sice svůj premiérový cyklistiký etapový závod na kole nedokončila, přesto svými výkony na Tour de Feminin v Krásné Lípě minulý týden zaujala. Dvojnásobné olympijské vítězce nabídl účast na svém soustředění nizozemský profesionální tým Dolmans Boels.

Martina Sáblíková na Tour de Feminin
zdroj: ČT24

"Martina se nám v úvodních dvou etapách opravdu velmi líbila. Chceme ji proto pozvat k nám na soustředění a otestovat ji," řekl manažer stáje Thijs Rondhuis. "Zaujalo je, jak Martina v pelotonu pracovala. Dostali jsme nabídku na čtyřdenní kemp od 27. července. S tím, že nám poskytnou veškerý materiál a vybavení," řekl trenér Sáblíkové Petr Novák. Pokud se rychlobruslařka osvědčí, není později vyloučen ani její start v dresu nizozemské stáje na vybraných závodech.

Soustředění by se mělo konat na tratích zářijového mistrovství světa, kde by Sáblíková mohla startovat. Na nedávném republikovém šampionátu skončila pětadvacetiletá závodnice druhá v časovce a třetí v závodu s hromadným startem. Z minulých dvou let má z obou disciplín domácí tituly.

Na Tour de Feminin se Sáblíková ukázala v první etapě při dlouhém úniku tří cyklistek. O den později vyhrála dvě vrchařské prémie. V časovce obsadila 15. místo. Ze závodu odstoupila před čtvrtou etapou, protože po dešti nechtěla riskovat zranění před startem rychlobruslařské přípravy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články