Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Miculyčová bere po dvou zlatech na ME stříbro

Třetí zlato nebylo daleko. Iveta Miculyčová skončila na mistrovství Evropy ve freestyle BMX na stříbrné pozici. Obhájkyni titulu z předchozích dvou šampionátů v italském Cadenazzu porazila Britka Sasha Pardoeová.

Iveta Miculyčová
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Miculyčová senzačně vyhrála ME před dvěma lety v Mnichově a loni prvenství obhájila na šampionátu v rámci Evropských her v Krakově.

Devatenáctiletá česká reprezentantka šla tentokráte do finále v roli největší favoritky i díky tomu, že ovládla páteční kvalifikaci a na olympijských hrách v Paříži byla na šestém místě nejlepší Evropankou.

České reprezentantce dlouho vycházela úvodní jízda, ale osm sekund před jejím koncem při náročném triku upadla. Miculyčová si sedřela levý loket a byla průběžně poslední jedenáctá. V druhé jízdě rodačka z Kostelce nad Orlicí trik, při kterém předtím upadla, zvládla, ale v posledních sekundách zaváhala při dopadu posledního skoku.

Od rozhodčích pak Miculyčová po delším zkoumání dostala 85,33 bodu a brala stříbro. Pardoeová měla za vydařenou druhou jízdu 88,06 bodu. Třetí byla domácí Nikita Ducarrozová (83,16).

Sezonu zakončí prosincové mistrovství světa v Abú Dhabí, kde Miculyčová před dvěma lety získala bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články