Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Bikerka Čábelická má po sezoně. Upadla na tréninku, je po operaci ramena

Bikerka Jitka Čábelická je po operaci ramena a musela ukončit sezonu, v níž plánovala absolvovat zbývající dva závody Světového poháru v Severní Americe. Při pádu během tréninku si čtyřiatřicetiletá cyklistka přetrhala v rameni vazy mezi lopatkou a klíční kostí.

Jitka Čábelická
zdroj: Reuters

"Minulý týden jsem měla stupidní pád na silnici. Odneslo to rameno, ale vypadalo to ok, tak jsem ještě dojela na kole domů, kde už to tak dobré nebylo. Hned na RTG, sice nic zlomeného, ale přetrhané vazy a nutná operace. Ta proběhla hned druhý den," popsala.

Mistryně republiky v maratonu ze srpnového šampionátu v Karlových Varech měla do Lake Placid na konci září přijet k předposlednímu dílu SP jako jednatřicátá bikerka průběžného pořadí. Seriál skončí 6. října v kanadském Mont-Sainte-Anne.

"Zatím se vše hojí dobře a ještě tak týden, než půjdou stehy ven. A pak vše důkladně doléčit, rozhýbat a vrátit se postupně k tréninku. Jediná výhoda, že je na tohle čas a nemusím nic urychlovat. Letos tedy bohužel bez závěrečných dvou Světových pohárů," dodala Čábelická.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články