Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kulhavý nedojel plzeňský závod Kolo pro život, šetřil se před světovým šampionátem

Olympijský vítěz na horských kolech Jaroslav Kulhavý absolvoval poslední start před odjezdem na světový šampionát. Závod seriálu Kolo pro život v Plzni mu ale vůbec nevyšel a do cíle ani nedojel. Lehce nachlazený Kulhavý nechtěl v nepříjemném počasí nic riskovat.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Jaroslav Kulhavý si chtěl na plzeňské padesátce vyzkoušet intenzivní závodní tempo, ale v deštivém počasí do cíle nedojel. "Fakt jsem se tam necítil dobře, takže jsem to nechtěl nějakým způsobem riskovat a možná jsem měl i strach vůbec dojíždět do cíle," uvedl Kulhavý.

Závod v Plzni korespondoval s dosud nepovedenou sezonou olympijského vítěze z Londýna. Až na prvenství v týmovém závodě Cape Epic se potýkal s technickými a zdravotními problémy. Přesto se zdá, že ho nic nezastaví ani v méně úspěšném ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý nedokončil závod Kolo pro život v Plzni

"Žene mě láska ke sportu a celkově k cyklistice, která k tomu patří a bez které to nejde dělat. Samozřejmě je frustrující, když člověk trénuje, dává tomu třeba i víc než v minulosti, kdy výsledky byly perfektní, a nyní jsou ty výsledky někde úplně jinde," řekl Kulhavý.

Kulhavý ale zůstává optimistou, i když jeho patálie nekončí ani před světovým šampionátem v Lenzerheide, kam se přesune v úterý. "Jsem trošku nastydlý, něco jsem si přivezl z Francie, takže bych to chtěl zlomit. Doufám, že to všechno dobře dopadne a budu schopen podat tam maximální možný výkon," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články