Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kulhavý se v Andoře nepředstaví, Cink chce navázat na medailová umístění

Bez české jedničky Jaroslava Kulhavého se pojede pátý závod Světového poháru bikerů Andoře. Po nedělní zastávce seriálu ve Val di Sole nebyl český jezdec zdravotně zcela fit a závod ve Vallnordu ve vysoké nadmořské výšce navíc nepatří k jeho oblíbeným, proto dal přednost přípravě na zbytek sezony. Přímý přenos závodu mužů z Vallnordu můžete sledovat v neděli 15. 7. od 14:30, závod žen je na programu už od 12:00.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

Naopak navrátilec k horským kolům Ondřej Cink má trať v Andoře v oblibě a vybojoval tam už dvě pohárová stříbra a v roce 2015 i bronz na mistrovství světa. V neděli bude největší nadějí české výpravy.

Olympijský vítěz z Londýna Kulhavý před dvěma lety do Andorry nejel po operaci ruky, loni byl nemocný. "Dal jsem si na pár dní volno od tréninku, abych byl ready pro zbytek sezony. Navíc je Andorra ve výšce, kde se mi zrovna nedaří. Stejně bych neměl větší ambice na super výsledek," přiznal pro server mtbs.cz Kulhavý.

V lyžařském středisku uprostřed Pyrenejí se v neděli pokusí potvrdit roli současné světové jedničky Švýcar Nino Schurter a zaútočí již na 30. vítězství ve Světovém poháru. Jeho pořadí vede o 310 bodů, do konce sezony se pak pojedou ještě dva závody v Kanadě a ve Francii. Kulhavý je v průběžném pořadí jako nejlepší z Čechů třicátý, nejlépe v sezoně byl devátý v květnu doma v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články