Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Kerl dojel v úvodním pohárovém závodu v Ostravě třetí, zvítězil van de Putte

Úvodní závod českého poháru HSF System Cup v cyklokrosu v Ostravě opanoval Belgičan Victor van de Putte. V dešti a větru vyhrál v industriálním areálu Dolních Vítkovic s náskokem 28 sekund před Nizozemcem Guusem van den Eijndenem. Na třetím místě dorazil do cíle dvacetiletý Maximilan Kerl jako nejlepší z českých závodníků, který na šampiona ztratil 58 vteřin.

Victor van de Putte (vpravo) v akci
zdroj: ČTK / Belga Press autor: Tom Goyvaerts

"Byl to těžký závod, hrozně to klouzalo. Bylo to hodně o tom, dát to bez chyby a nepadat," hodnotil Kerl v rozhovoru pro České televizi. "Taktika byla dobře odstartovat a jet bez chyb, to se docela povedlo," doplnil jezdec týmu Auto Škoda Mladá Boleslav, který skončil na lednovém domácím šampionátu osmý.

Dalším českým cyklokrosařem v cíli byl sedmý Václav Ježek. Kvůli nemoci chyběl na startu sedminásobný mistr republiky Michael Boroš.

Van de Putte si zopakoval úspěch z loňského roku, kdy v Ostravě ovládl Grand Prix a pak i Evropský pohár jezdců do 23 let.

Cyklokrosový pohár měl začít minulou sobotu ve Veselí nad Lužnicí, tamní závod byl ale kvůli povodním zrušen.

Závod českého poháru HSF System Cup v cyklokrosu v Ostravě:

Muži: 1. van de Putte (Belg.) 59:02, 2. van den Eijnden (Niz.) -28, 3. Kerl (Auto Škoda Mladá Boleslav) -58, 4. Konwa (Pol.) -1:30, 5. Degenkolb (Něm.) -1:35, 6. Ulík (SR) -1:36, 7. Ježek (Brilon MB), 8. J. Ťoupalík (Elkov Kasper) oba -2:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články