Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Cyklokrosaři se startu domácího poháru dočkají s týdenním zpožděním v Ostravě

Povodně start domácího cyklokrosového poháru oddálily, ale nezhatily. Pod novým názvem HSF SYSTEM Cup odstartuje program v sobotu 5. října na trati v Ostravě. Seriál zahrnuje šest závodů, přičemž všechny jsou zařazené do kategorie C2.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Cyklokrosařům začíná sezona. Zemanová cílí na obhajobu

Seriál měl začít tuto sobotu ve Veselí nad Lužnicí, ale tamní okruh je blízko soutoku Lužnice a Nežárky a nedávná povodňová situace tyto plány zhatila. Závod byl zrušen a pohár odstartuje až v Ostravě.

"Byli jsme z toho s ohledem na počasí také nervózní, ale závody budou," uvedl autor a šéf trati Radovan Šťastný. "Závodníci i diváci se mají nač těšit, neboť se pojede na obrovském množství různých povrchů. Hned druhý den pak pořádáme závod kategorie C1, který se pojede jako Grand Prix Ostravy," dodal Šťastný.

Další díly poháru uspořádají Hlinsko, Kolín, Rýmařov, Mladá Boleslav a Uničov. V každém závodě bude na odměnách rozděleno 62 500 korun, tedy o 25 tisíc více než loni. Celkoví vítězové v elitních kategoriích obdrží 30 tisíc korun mezi muži a 14 tisíc mezi ženami. Prvenství obhajují Polák Marek Konwa, jenž se stal premiérovým zahraničním vítězem seriálu, a Kristýna Zemanová.

Seriál má po 17 letech nového generálního partnera. Firmu TOI TOI vystřídala stavební společnost HSF System. O republikové tituly se bude bojovat 11. ledna v Jičíně.

Program Českého poháru (HSF SYSTEM Cup):

5. října: Ostrava,

12. října: Hlinsko,

26. října: Kolín,

16. listopadu: Rýmařov,

23. listopadu: Mladá Boleslav,

7. prosince: Uničov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články