Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ježek je zpět v Česku. Přál by si zakončit kariéru až v Riu

Praha - Nejúspěšnější paralympijský cyklista všech dob je doma. Jiří Ježek byl po těžkém pádu v ohrožení života, ale už 11 dní po této události přistál na letišti v pražské Ruzyni. Nad pokračováním kariéry zatím příliš nepřemýšlí, nicméně přece jen si představuje lepší konec kariéry - na paralympiádě v Riu.

Ježek se po příletu pár slovy vrátil ke svému pádu na mistrovství světa v Greenville, který si celý pamatuje. Že je zle, věděl hned. "V tu chvíli jsem si říkal, že je to možná konec definitivní. První hodiny po převozu do nemocnice nebylo vůbec jisté, jestli budu žít. Takhle závažný úraz normální člověk nepřežije," vracel se k nehodě.

Ještě před jedenácti dny byl v umělém spánku, prodělal komplikované operace. Regenerace probíhala dobře i díky tomu, že jeho tělo je zvyklé na velkou zátěž. Na cyklistiku však zatím nemyslí. "Jsem připraven na to, že kdyby to nešlo, tak se prostě nedá nic dělat. Už jsem toho odzávodil dost, kariéra to byla krásná. Tohle by byla zajímavá tečka, nicméně doufám, že zajímavější bude v Riu," nastínil Ježek touhu účastnit se paralympiády.

S péčí v USA byl spokojený, přesto toužil být co nejrychleji doma. "Když už se to muselo někde stát, jsem hrozně rád, že to bylo právě tam. Navíc ti specialisté, co dělali hrudník i tu ruku, to jsou opravdové špičky v oboru," ujistil.

"Už když jsem viděl, že není medicínský důvod, abych byl 24 hodin denně v nemocnici, tak jsme se dohodli, že se přesuneme do vedlejšího hotelu, kde budu mít klid a pohodlí. A že se o mě bude starat Soňa (manželka), která byla celou dobu vedle mě a naučila se třeba i vyndávat stehy. Včera mi je zrovna vyndávala z brady," pousmál se Ježek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články