Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zraněný cyklista Ježek se vrátí do Česka už v pátek

Praha – Zraněný paralympijský šampion a mistr světa Jiří Ježek se po operacích v USA vrátí do Česka již v pátek. Podle lékařů v americkém městě Greenville, kde měl těžký pád při mistrovství světa 31. srpna, se jeho zdravotní stav zlepšuje obdivuhodně rychle a po operaci plíce mu povolili let domů.

"V České republice péči o Jirku převezmou naši reprezentační lékaři vedení profesorem Janem Štulíkem z Fakultní nemocnice Motol. Velmi si vážíme nabídky pomoci pana profesora Pafka, se kterým budeme konzultovat léčbu zraněného hrudníku a se kterým už je Jirka v kontaktu," uvedl v tiskové zprávě Ježkův trenér Viktor Zapletal.

Samotný cyklista s amputovanou nohou pod kolenem věří, že v zimě by se mohl vrátit k tréninku. "Věřím, že lékaři v ČR se o mě postarají tak, abych měl podzim a zimu na zotavení. Koncem zimy třeba budu moct přemýšlet, jestli mi fyzická kondice a stav dovolí vrátit se k závodům," řekl Českému rozhlasu.

Šestinásobný paralympijský vítěz při pádu na MS v Jižní Karolíně utrpěl řadu vážných zranění. Je po operaci hrudního koše, poškozené plíce, prsního svalu i zlomené pažní kosti. Ve středu byl z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články