Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ježek byl propuštěn z nemocnice. Do Česka by se měl vrátit do dvou týdnů

Greenville (USA) - Těžce zraněný handicapovaný cyklista Jiří Ježek po několika operacích opustil nemocnici v americkém městě Greenville. Z pádu během závodu na mistrovství světa se bude nyní zotavovat v domácí péči. Kdy se bude moci vrátit do Čech, není zatím jasné.

Jiří Ježek rehabilituje
zdroj: Jiří Ježek

Šestinásobný paralympijský vítěz i mistr světa se potloukl během hromadného pádu na MS v Greenville poslední srpnový den. Krátce byl v umělém spánku, podstoupil operace hrudního koše a zlomené paže, ale už týden po nehodě začal chodit.

Podle jeho manželky Soni se Ježkův stav neustále zlepšuje. "Věřím, že to je díky tomu, jakou podporu a energii mi posílají lidé z Česka i celého světa. Děkuji za to, pomáhá mi to uzdravit se mnohem rychleji, než všichni čekali," vzkazuje Ježek.

Do ČR by se chtěli vrátit co nejdříve, nejpozději do dvou týdnů, až poraněná plíce zvládne přetlak v letadle. "Pořád to ještě hodně bolí, zranění byla rozsáhlá. Ale věřím, že se z toho brzy dostanu, budu mít celý podzim a zimu na to, abych se dal do pořádku," dodal Ježek.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Jiřího Ježka po propuštění z nemocnice
Zdroj
ČTK, Český rozhlas, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články